Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπλέκονται και άλλοι στην εξαπάτηση των ανέργων

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τις έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας εξεύρεσης εργασίας, η οποία εξαπάτησε άνω των 400 Kυπρίων ανέργων, υποσχόμενη εργασία στη Γαλλία, με την καταβολή 620 περίπου ευρώ από τον κάθε πολίτη.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το θέμα της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε προχωρήσει αρκετά και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα τα οποία θα μπορούσε να ανακοινώσουμε».

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν εντοπιστεί και συνεργάτες του φερόμενου ιδιοκτήτη της εταιρείας, απάντησε πως «δεν έχουμε περιοριστεί μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο που είναι ήδη γνωστό στα ΜΜΕ. Έχουμε εξασφαλίσει κάποια στοιχεία που φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα. Αναμένουμε επιβεβαιώσεις από άλλες χώρες για τα άτομα αυτά ώστε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας να επιβεβαιωθούν».

Σε ερώτηση κατά πόσο, εάν τα στοιχεία επιβεβαιωθούν, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα άτομα αυτά, είπε πως «ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και σε αυτό τον τομέα».

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία ότι και οι ίδιοι είχαν εξαπατηθεί, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε πως «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία θέλει πολύ σοβαρή μελέτη και αξιολόγηση» και διαβεβαίωσε πως «για όσους προκύψουν ποινικά αδικήματα εμείς θα προχωρήσουμε με ποινική δίωξη εναντίον τους».

Στον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας τέθηκαν υπόψη καταγγελίες ορισμένων εξαπατηθέντων πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες είχαν ζητήσει από την Αστυνομία πληροφορίες για την εν λόγω εταιρεία από την οποία πήραν την απάντηση ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ολιγωρία από την Αστυνομία, εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα με τη διαπίστωση ποινικού αδικήματος» είπε και πρόσθεσε πως «οι όποιες έρευνες γίνονταν αρχικά δεν ήταν σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας αλλά κατά πόσον αυτή δραστηριοποιείτο νόμιμα στην Κύπρο».

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου