Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

UEFA: Οριστικά, σχεδόν, τελειώσαμε

Όπως συμβαίνει με κάθε χώρα, η σημαντικότερη εκπροσώπηση της στα κύπελλα Ευρώπης είναι των ομάδων που συμμετέχουν στο τσάμπιονς λιγκ οπόταν η πρόωρη ολοκλήρωση της φετινής παρουσίας του ΑΠΟΕΛ σχεδόν ξεκαθαρίζει το σκηνικό για τη βαθμολογία της Κύπρου.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι τόσο τα λεφτά, όσο η αίγλη αλλά και η βαθμοί βρίσκονται στην πρώτη διοργάνωση και στο γιουρόπα λιγκ ότι παίρνεις συγκριτικά είναι ψίχουλα. Όταν αυτή που παίρνει το τρόπαιο βάζει στα ταμεία λιγότερα λεφτά από ότι οποιαδήποτε ομάδα των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ αρκεί χωρίς να προσθέσεις κάτι άλλο.

Σε ότι αφορά τη βαθμολογία των χωρών, η UEFA δίνει μπόνους τεσσάρων βαθμών για κάθε ομάδα που μπαίνει στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, άλλους πέντε για πρόκριση στους «16» και από εκεί και πέρα ένα βαθμό μπόνους για κάθε πρόκριση. Αντίστοιχα στο γιουρόπα παίρνει ένα βαθμό μπόνους για κάθε πρόκριση από τα προημιτελικά και μετά!

Ας σκεφτούμε μόνο πως εκ των 26.833 βαθμών που είχαμε την πενταετία 2008-13 οι 5.000 ήταν μόνο από τα μπόνους (1.000 από την Ανόρθωση και οι άλλες 4.000 από τις δυο παρουσίες του ΑΠΟΕΛ), γίνεται αντιληπτό πως υποχωρούμε αισθητά.

Φέτος είχαμε να υπερασπιστούμε την πρόκριση της Ανόρθωσης στους ομίλους και ήδη μάθαμε πως αυτό δε θα γίνει. Οπόταν μείναμε με δυο ομάδες στο γιουρόπα λιγκ και απολογισμό 0,625 έναντι 6,333 που είχαμε μαζέψει το 2008-09.

Για την ενημέρωση σας, σας αναφέρουμε ακόμα και αν ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας περάσουν στους ομίλους με δυο νίκες, θα πρέπει να κάνουν ακόμα έξι συνολικά στον όμιλο για να καλυφθεί η διαφορά.

Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό θαύμα δηλαδή…

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου