Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια μας – Ελευθερώνουν μικρά αυτοσχέδια αερόστατα

Πανικό προκαλούν ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με αυτοσχέδια αερόστατα και είναι ορατά από την περιοχή του Αγίου Δομετίου. Τα «αερόστατα» προκάλεσαν πέραν από την περιέργεια των Δημοτών και ανησυχία τόσο για την προέλευση τους, μιας και η πράσινη γραμμή είναι πολύ κοντά, όσο και για την ζημιά που μπορούν να προκαλούν σε περίπτωση πτώσης τους.

Μια κινούμενη φωτιά στον ουρανό ήταν η έκφραση με την οποία αναγνώστης περίγραψε το γεγονός. Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες πιο κάτω, πρόκειται για ένα φλεγόμενο αντικείμενο το οποίο διασχίζει ανατολικά τον Δήμο Αγίου Δομετίου.

Πληροφορίες του site μας κάνουν λόγο για αυτοσχέδια αερόστατα τα οποία κατασκευάζονται από σακούλια νάιλον συνδεδεμένα με λεπτό σχοινί, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με μεταλλική άδεια κονσέρβα. Για να μπορέσει αυτή η κατασκευή να πετάξει στον αέρα, χρειάζεται η μεταλλική κονσέρβα να γεμίσει με στερεά εύφλεκτη ύλη και να ανάψει.
Δικαίως προκαλείται ανησυχία, εφόσον εύλογα διερωτάται κανείς τι θα συμβεί σε περίπτωση που η κατασκευή αυτή πέσει στο έδαφος για τον οποιονδήποτε λόγο, πριν η εύφλεκτη ύλη καεί εντελώς. Ίσως μια τέτοια εξέλιξη να άγγιζε και όρια εμπρησμού! Ακόμα όμως και στο σενάριο που σβήσει η φωτιά και το αυτοσχέδιο αερόστατο πέσει στο έδαφος, η θερμότητα παραμένει στο μεταλλική άδεια κονσέρβα.


Φωτογραφία του ιπτάμενου αντικείμενου πάνω από σπίτια την ώρα που πετά.

Ανησυχίες εκφράστηκαν και για την προέλευση του «αερόστατου», εφόσον ο Άγιος Δόμετιος είναι ακριτικός Δήμος και η πράσινη γραμμή είναι πολύ κοντά.

Το newsit.com.cy επικοινώνησε με την αστυνομική διεύθυνση του Αγίου Δομετίου για να διερευνήσει αν υπήρξε σχετική καταγγελία για το όλο θέμα. Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε από την αστυνομικό που είναι υπηρεσία, δεν γνωρίζει οτιδήποτε για αυτό το θέμα και αναμένει να ενημερωθεί από τον αξιωματικό που ήταν χθες βράδυ σε υπηρεσία.

Source: http://www.newsit.com.cy

1 comments: