Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ: Ξύπνησε αργά ο ΠΑΟΚ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει με τον Νέτσιντ, αλλά ήταν ήδη αργά και η ισοπαλία (1-1) με του έδωσε την πρόκριση, περιμένοντας πλέον από την UEFA να τιμωρήσει τη Μέταλιστ, για να πάρει τη θέση της στα πλέι οφ του Champions League.

Άργησε πολύ ο ΠΑΟΚ να βρει δίχτυα στα δύο παιχνίδια με τη Μέταλιστ και το 2-0 του πρώτου αγώνα αποδείχτηκε πολύ δύσκολο σκορ για ανατροπή. Στο 72’ ο Μπλάνκο έκανε το1-0 για τους Ουκρανούς και στο 83’ ο Νέτσιντ κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά ήταν ήδη αργά και δεν έφτανε αυτό το γκολ για να αλλάξει την κατάσταση.

Χωρίς πολλά περιθώρια, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι για να διεκδικήσει ένα γρήγορο γκολ, με τον Χουμπ Στέφενς να έχει παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη. 

Ωστόσο δεν έβρισκε χώρους, καθώς η Μέταλιστ δεν είχε καμία διάθεση να ρισκάρει και περίμενε τον ΠΑΟΚ. Μετά το πρώτο τέταρτο οι Ουκρανοί επέβαλαν ένα αργό τέμπο στο παιχνίδι. Στο 28’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Σόσα να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Σόουζα να περνά δίπλα από την εστία του Χακόμπο.

Στο 37’ ο Λούκας έκανε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του και το 45’ ο Σαλπιγγίδης μπήκε μέσα στην περιοχή, κόπηκε από τον Μολέντο, ο Λούκας πήγε προς την μπάλα, με τον Ντισλιένκοβιτς να τον ανατρέπει. 

Ο Μέιερ όμως έδειξε κόρνερ, ενώ από το ριπλέι φάνηκε πως ο Ισπανός είχε αρχίσει να πέφτει από πιο νωρίς. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, ο ΠΑΟΚ, μη έχοντας άλλα περιθώρια, μπήκε πιο δυνατά και πίεζε για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Στο 62’ καλή σέντρα του Λάζαρ κόπηκε, ενώ στο 64’ οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Σαλπιγγίδη κόπηκε από τον Πάπα Γκουέι. 

Στο 69’ σουτ του Ντέβιτς δεν βρήκε στόχο, με τη Μέταλιστ να κυνηγά τις αντεπιθέσεις. Στο 72’ όμως ο Μπλάνκο με σουτ νίκησε τον Χακόμπο και έκανε το 1-0. Ο Στέφενς όμως αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έριξε στο ματς αρχικά τον Λόρενς και μετά τονΝέτσιντ. Και ένα λεπτό μετά την είσοδο του Τσέχου φορ στο ματς, στο 83’ εκείνος με σουτ βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 89’ ο Νέτσιντ άγγιξε με κεφαλιά και το δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Και ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά στο Χάρκοβο την ισοπαλία με 1-1, αλλά για την πρόκριση ελπίζει μόνο σε τιμωρία της Μέταλιστ από την UEFA.

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Πάπα Γκουέι, Μολέδο, Έντμαρ, Κρασνοπόροφ, Σόουζα (61’ Μάρλος), Σόσα, Μπλάνκο, Ντέβιτς (75’ Κριστάλντο)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Τζιόλης (82’ Νέτσιντ), Λάζαρ, Λούκας, Ολίσε, Γεωργιάδης (75’ Λόρενς), Σαλπιγγίδης (67’ Αθανασιάδης)

Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου