Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Καθοριστικές συμφωνίες υπογράφουν Κύπρος-Ισραήλ-Ελλάδα

Σημαντικές και καθοριστικές για τη διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ στα θέματα φυσικού αερίου θεωρούνται οι συμφωνίες, που θα υπογράψουν οι υπουργοί ενέργειας των τριών χωρών στη διάρκεια του διημέρου.

Οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Γιάννης Μανιάτης και Σιλβάν Σιαλόμ φθάνουν σήμερα στην Κύπρο για συνομιλίες με τον ομόλογό τους Γιώργο Λακκοτρύπη.

Η τριμερής συνάντηση εργασίας θα ολοκληρωθεί αύριο με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στα θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκεται επίσης το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

Αναμένεται ότι στις συνομιλίες των τριών υπουργών θα συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του τερματικού στο Βασιλικό.

Στην Κύπρο ο βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Στη Λευκωσία βρίσκεται και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, ο οποίος την Τρίτη είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον κύριο Λακκοτρύπη και τον πρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπο Ελληνα.

Στόχος η προετοιμασία της επίσκεψης του κυρίου Λακκοτρύπη στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σεπτέμβριο για συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, και η προώθηση της συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου