Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Είναι κρίμα... και άδικο! Το ΑΠΟΕΛ είπε αντίο στο Champions League

To ΑΠΟΕΛ έδωσε τα πάντα απέναντι στη Μάριμπορ, αλλά δεν πήρε τίποτα. Το ισόπαλο 0-0 έστειλε τους Σλοβένους στην επόμενη φάση του Champions League, με τοςυ πρωταθλητές μας να έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Κόκκινη κάρτα στον Ίσμα, αποβλήθηκε ο Πάουλο Σέρτζιο.

Α΄ Μέρος

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση στο γήπεδο, ωστόσο άφησε κάποια κενά στην άμυνα του το πρώτο 15λεπτο του
παιχνιδιού. Η Μάριμπορ που εήταν γρήγορη στις αντεπιθέσεις της, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά. Στο 9΄ ένα γυριστό του Μπόχαρ πέρασε έξω, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ταβάρες φάνηκε απειλιτκός με κοντινή κεφαλιά.

Ο επιθετικός της Μάριμπορ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 13΄ με την κεφαλιά του να περνάει δίπαλ από την εστία του Πάρντο. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, το ΑΠΟΕΛ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και πίεσε για το γκολ. Στο 26΄ έα γύρισμα του Μοράις πέρασε έξω, ενώ οι πρωταθλητές μας είχαν δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα λεπτό.

Οι Σλοβένοι απείλησαν σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 33΄ με τον Τσιγιάνοβιτς να πλασάρει και τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Πάρντο.

Στα τελευταία στάδια του πρώτου μέρους, το ΑΠΟΕΛ πίεσε και θα μπορούσε να φθάσει στο γκολ. Στο 43΄ το φάουλ του Αλεξάνδρου κατέληξε κόρνερ, ενώ το αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαντούκα επιχείρησε δυνατό σουτ που έφυγε μόλςι έξω.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους, το ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Μετά από γύρισμα, ο Ίσμα βρέθηκε μπροστά από τον Χαντάνοβιτς, αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Β΄ Μέρος

Το ΑΠΟΕΛ είχε την κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα στάδια του δεύτερου μέρους και έψαχνε διαρκώς τον τρόπο προς την εστία του Χαντάνοβιτς. Έδωσαν χώρο στο γήπεδο οι Σλοβένοι που περιμέναν για την αντεπίθεση.

Στο 56ο λεπτό του αγώνα ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου πέφτει στη περιοχή της Μάριμπορ, με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα. Όπως φάνηκε από την επανάληψη, υπήρξε επαφή. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή με τους Μπόχα και Μαντούκα.

Το ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση στη Μάριμπορ, αφού κυνηγούσε διαρκώς το γκολ. Στο 69΄ το σουτ του Μπενασούρ έφυγε έξω, ενώ στο 74΄ ο Μπούντιμιρ είχε καλή στιγμή με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Έντονα παράπονα από πλευράς ΑΠΟΕΛ για 2-3 φάσεις όπου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο η αγώνια ήταν στα ύψη, με το ΑΠΟΕΛ να δίνει βάρος στην επίθεση και την Μάριμπορ να περιμένει υπομονετικά. Άλλωστε το 0-0 βολεύει τους Σλοβένους.

Στο 80ο λεπτό, ο Μαντούκα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γκονσάλβες έχασε τεράστια ευκαιρία με τη κεφαλιά του Γκονσάλβες να φεύγει μόλις έξω. Στο 86΄ ένα δυνατό μαρκάρισμα του Γκονσάλβες τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!!! Και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για τους πρωταθλητές μας.

Μάλιστα, ο διαιτητής έστειλε στη κερκίδα τον Πάουλο Σέρτζιο για διαμαρτυρίες και το παιχνίδι πήρε... φωτιά. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του σέρτζιο έδωσαν και τη ψυχή τους μέσα στο γήπεδ αλλά αυτό δεν έφτανε. Το τέλος του αγώνα δεν βρήκε καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρει και με το 1-1 του πρώτου αγώνα, η Μάριμπορ, παίρνει την πρόκριση.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Βίλερ, Άρχους (74΄ Μέγιατς), Φιλίποβιτς, Μίλετς, Ιμπραΐμι (83΄ Ντερβίσεβιτς), Τσβιγιάνοβιτς, Μέρτελ, Ταβάρες (81΄ Φάιτς), Μπόχαρ

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα, Μοράις, Γκόμες (82΄ Αλωνεύτης), Μπενασούρ (72΄ Χαραλαμπίδης), Αλεξάνδρου (66΄ Μπούντιμιρ), Μαντούκα, Γκονσάλβες.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου