Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διαδηλωτές ζητούν την πτώση της κυβέρνησης στην Τυνησία

Η αναστολή των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, μέχρις ότου οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι "ένα απαράδεκτο πραξικόπημα", ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Εναχντά της Τυνησίας.

Το πάγωμα των εργασιών της εθνοσυνέλευσης αποφασίστηκε από τον πρόεδρο της Συντακτικής Συνέλευσης Μουσταφά Μπεν Τζαφάρ, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος των ισλαμιστών.

"Η απόφαση του Μπεν Τζαφάρ είναι ένα εσωτερικό πραξικόπημα. Είναι ένα απαράδεκτο πραξικόπημα" είπε ο Νετζίμπ Μράντ του ισλαμικού κόμματος Εναχντά μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Το κόμμα του Μπεν Τζαφάρ αποτελεί τμήμα του κυβερνητικού συνασπισμού του Εναχντά, τον οποίο η κοσμική αντιπολίτευση θέλει να εκδιώξει από την εξουσία, ζητώντας ταυτόχρονα και τη διαλύση της Συντακτικής Συνέλευσης.

Χθες περισσότεροι από 40.000 διαδηλωτές, οπαδοί της αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Συντακτική Εθνική Συνέλευση της Τυνησίας, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του ισλαμικού κινήματος Εναχντά, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος της αστυνομίας που ζήτησε να μη κατονομαστεί.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας και φώναζαν "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος" ή "η κυβέρνηση θα πέσει σήμερα".

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πορτρέτα του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 25 Ιουλίου καθώς και του στελέχους της αντιπολίτευσης, Τσόκρι Μπελαίντ ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε πριν από έξι μήνες, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα της Τυνησίας από τότε που άρχισε η πολιτική κρίση στη χώρα πριν από δύο εβδομάδες.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου