Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ομολογία σοκ: Ο 32χρονος δολοφόνησε τον Φαίδωνος επειδή τον ενοχλούσε με μηνύματα

-"Το θύμα με ενοχλούσε με μηνύματα και τηλέφωνα στο κινητό, ζητώντας μου να συναντηθούμε, ανέφερε ο φερόμενος δράστης στους ανακριτές
-Έκλεισε το ραντεβού για να τον πείσει να πάψει να τον ενοχλεί, ανέφερε στην κατάθεσή του

Ομολόγησε τελικά τον φόνο του 46χρονου Άγγελου Φαίδωνος στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beua Rivage ο 32χρονος γυμναστής από τις Βρυσούλες που κρατείτο από το περασμένο Σάββατο ως ύποπτος.

Όπως παραδέχθηκε ενώπιον των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας σε θεληματική του κατάθεση, ο ίδιος διέπραξε το φόνο του Φαίδωνος μετά από ραντεβού που του είχε κλείσει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο με σκοπό να πείσει το θύμα να σταματήσει να τον ενοχλεί.

Όπως ανέφερε ο δράστης στους ανακριτές, ο Φαίδωνος το τελευταίο διάστημα τον ενοχλούσε συχνά με τηλέφωνα και μηνύματα στο κινητό του ζητώντας του να συναντηθούν. Ο ίδιος δεν ήθελε και αφού στην αρχή, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, αρνείτο στην συνέχεια δέχθηκε να συναντηθούν με σκοπό να τον πείσει να σταματήσει να τον ενοχλεί.

«Ήθελα να τον φοβερίσω και όχι να τον σκοτώσω», φέρεται να δήλωσε ο δράστης του αποτρόπαιου φονικού, αμέσως μετά την παραδοχή του. Στην κατάθεση – ομολογία του ο 32χρονος ανέφερε στους ανακριτές ότι στην προσπάθεια του να τον πείσει να σταματήσει να τον ενοχλεί ξέσπασε ανάμεσα τους διαμάχη με τραγική κατάληξη την δολοφονία του Άγγελου Φαίδωνος.

Ήδη είχαν προηγηθεί 2-3 συναντήσεις μεταξύ θύτη και θύματος όταν άρχισαν τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα.
Ο δράστης προχώρησε σε παραδοχή του αποτρόπαιου φόνου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε θεληματική του κατάθεση μετά από μεθοδικές προσπάθειες των μελών του ΤΑΕ Λάρνακας.

Χθες ο ύποπτος εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 32χρονος, κάτοικος Βρυσούλλων, από το περασμένο Σάββατο που συνελήφθη μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας όπου ομολόγησε το φόνο του 46χρονου Φαίδωνος αρνείτο ανάμιξη στο έγκλημα και δεν συνεργαζόταν καθόλου με τους ανακριτές καθώς επίσης δεν έδιδε την συγκατάθεση του για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Το ερχόμενο Σάββατο ο ύποπτος θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο θα εκδόσει διάταγμα για ανανέωση της κράτησης του. Η Αστυνομία διερευνά εναντίον αδικήματα φόνου εκ προμελέτης ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο αναμένεται να αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας την τελική κατηγορία που θα του απαγγελθεί εάν είναι του φόνου εκ προμελέτης ή της ανθρωποκτονίας.

Ο Άγγελος Φαίδωνος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο χώρο υποδοχής του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Beua Rivage από λουόμενο του οποίου κίνησε την περιέργεια η έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το ξενοδοχείο.

Ο Φαίδωνος εντοπίστηκε σε τυμπανιαία κατάσταση φορώντας τη φανέλα του και με μισοκατεβασμένο το μαγιό του ενώ έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από κτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο. Όπως εκτιμά η αστυνομία τα κτυπήματα προήλθαν από στελίφι (το ξύλο του κασμά) αφού εντοπίστηκε ακριβώς δίπλα από το πτώμα με ίχνη αίματος πάνω του.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου