Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κινεζική «εισβολή» στο κυπριακό Real Estate - Αγοράζουν τα πάντα!

Το περασμένο έτος, σύμφωνα με συγκεκριμένη μελέτη, περισσότερα από 1.000 ακίνητα πουλήθηκαν σε Κινέζους επενδυτές στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενοι μια συμφωνία για παραχώρηση βίζας η οποία τους διευκολύνει να κινούνται ανεμπόδιστα εντός της Ε.Ε. Προς το παρόν η άμεσα κερδισμένη από αυτή την δραστηριότητα φαίνεται να βγαίνει η Πάφος.

Με την Κύπρο να πασχίζει να επιπλεύσει με την σανίδα σωτηρίας που της πέταξαν με άκομψο ομολογουμένως τρόπο οι δανειστές της, το κράτος αναπροσάρμοσε τη διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων βίζας για τους πλούσιους μετανάστες σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, φτάνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στους 2 με 3 μήνες.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα των Sunday Times, οποιοσδήποτε προβεί σε αγορά ακινήτου αξίας των €300,000 (£260,000) και άνω, καθίσταται αυτομάτως δικαιούχος "Μόνιμης Άδειας Παραμονής" στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν φυσικά αποδείξουν προηγουμένως ότι δεν βαρύνονται με εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και καταθέτωντας και μια εγγύηση της τάξεως των 30.000 ευρώ για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών σε εγχώριο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Το 80% των Κινεζικής καταγωγής πολιτών που διαβιούν στην Κύπρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Πάφο, μια πόλη που παρά το μικρό της μέγεθος πληροί όλες τις τουριστικές προδιαγραφές, ενώ διαθέτει και πολιτικό αερολιμένα. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ήρθε ακόμα μια κινεζική επένδυση από την εταιρεία "China Glory National Investment", η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, η οποία και δεσμεύτηκε να επενδύσει 290 εκατ. ευρώ σε ένα ευρύτερο project αξίας 1.5 δις ευρώ που προβλέπει την ανάπτυξη ενός τουριστικού θερέτρου golf, υπό την επωνυμία Venus Rock Golf Resort και αφορά την επένδυση στο Χα Ποτάμι, με την ευόδωση της οποίας προβλέπεται να δημιουργηθούν και τουλάχιστον 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης, στο παρελθόν έχει επισημανθεί από πολλούς τοπικούς φορείς το συνεχές ενδιαφέρον Κινέζων επενδυτών ακίνητης περιουσίας για ανάπτυξη φιλικών προς τις τοπικές αρχιτεκτονικές παραδόσεις ακινήτων στις ορεινές περιοχές της Μεγαλονήσου, οι οποίες προς το παρόν, παρά την υψηλή τους επισκεψιμότητα, δεν βρίσκονται συχνά στο προσκήνιο της τουριστικής κίνησης και των σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου