Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ακύρωσαν τον διορισμό του διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών γιατί έκανε ρουσφέτια

Δεν πληρούσε το προσόν για ακεραιότητα του χαρακτήρα τους ως δημόσιος λειτουργός και έτσι το Ανώτατο Δικαστήριο, κόντρα στα θέλω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ακύρωσε την απόφαση της για διορισμό του Γιώργου Κυριακίδη στη θέση του διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, αφού είχε καταδικαστεί ποινικά και πειθαρχικά για ρουσφέτια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η ακύρωση του διορισμού του κυρίου Κυριακίδη από το Ανώτατο Δικαστήριο, έγινε με αφορμή την προσφυγή, ενός ιδιώτη κτηνίατρου και ενός του δημοσίου, οι οποίοι διεκδικούσαν την ίδια θέση.

Οι δύο προσφυγόντες, είχαν καταθέσει το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να πληροί ο Γιώργος Κυριακίδης, το προσόν της ακεραιότητας χαρακτήρα και να του δοθεί η θέση, ενώ ήταν κατηγορούμενος και δικαζόταν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ρουσφέτια στο Υπουργείο Γεωργίας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προτού προκηρυχθεί η θέση του διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ενημέρωσε γραπτώς τα μέλη της ΕΔΥ και τη διεύθυνση του Υπουργείου, ότι εναντίον του κυρίου Κυριακίδη εξετάζονται ποινικά αδικήματα για ρουσφέτι και ότι με βάση το μαρτυρικό υλικό, θα διωχθεί ποινικά.

Εντούτοις το Υπουργείο εισηγήθηκε κανονικά τον διορισμό του στη διευθυντική θέση, στον οποίο και προχώρησαν τα μέλη της ΕΔΥ, η οποία μάλιστα ένα χρόνο μετά υποχρεώθηκε να τον τιμωρήσει, για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και παραδέχθηκε, ενόσω ήταν υποψήφιος για τη θέση.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου