Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ποια δικαιοσύνη; 5 χρόνια φυλάκιση στον Παπακώστα και 2 χρόνια για τους άλλους 3 καταδικασθέντες μέλη της Πυροσβεστικής

-Κλάματα και φωνές συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που έσπευσαν να τους συγκρατήσουν οι αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούσαν να πλησιάσουν τους καταδικασθέντες
- «Ο μονάκριβος μου γιος μόνο δύο χρόνια;», φώναζε η μητέρα του Παναγιώτη Θεοφίλου
- «Αφήστε με αφήστε με να τους δω να τους φτύσω, δύο χρόνια μόνο για το θάνατο τόσων ανθρώπων», φώναζε η μητέρα του Βασίλη Κρόκου

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους, οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, ακούγοντας τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, Τεύκρο Οικονόμου να ανακοινώνει της επιβληθήσες ποινές στους καταδικασθέντες για την τραγωδία.

Στον πρώην Υπουργό Άμυνας επιβληθηκε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων, ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Ανδρέα Λοϊζίδη, καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκισης.

Στο άκουσμα της απόφασης του Κακουργιοδικείο, συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ ορισμένοι από αυτούς οργισμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν τους καταδικασθέντες, αλλά συγκρατήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στην απόφαση για τον Κώστα Παπακώστα, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την κατάσταση της υγείας του καθώς και άλλους μετριαστικούς παράγοντες, ενώ για τους Νικολάου, Χαραλάμπους και Λοϊζίδη, λήφθηκαν υπόψη, η δια βίου πορεία τους και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για εγκληματικά στοιχεία.

Νωρίτερα

10:16 Το κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την απόφαση του για επιβολή ποινής φυλάκισης 5 χρόνων για τον Κώστα Παπακώστα και 2 χρόνια φυλάκιση για τα 3 υπόλοιπα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κρίθηκαν ένοχοι

9:44 Η κατάσταση της υγείας, αλλά και η ηλικία του Κώστα Παπακώστα, λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο, μαζί με άλλους, όπως αναφέρεται, μετριαστικούς παράγοντες.

9:40 Το κακουργιοδικείο θα δώσει μεγάλη βαρύτητα και στη δια βίου πορεία των κατηγορουμένων, ενώ για τον πρώην Υπουργό Άμυνας, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, η κατάσταση της υγείας του και το προχωρημένο της ηλικίας του

9:33 Ο πρώην Υπουργός Άμυνας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ η βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία σε σχέση με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

9:32 Γίνεται αναφορά στις οικογένειες των θυμάτων και τις προσωπικές τους περιστάσεις, μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί, όπως περιγράφτηκαν από τους συνηγόρους τους και το Γραφείο Ευημερίας.

9:30 Όπως αναφέρεται, οι καταδικασθέντες είχαν αντίληψη ενός σοβαρού κινδύνου, λόγω της θέσης τους, αλλά παρέλειψαν να χειριστούν την κατάσταση ως είχε.

9:20 Το Εφετείο αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι εγκληματικά στοιχεία, ώστε να τιμωρηθούν με τέτοιου είδους ποινές που θα έχουν στόχο τον παραδειγματισμό και την αναμόρφωση τους

9:15 Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διαβάζει την γενική διαπίστωση του Εφετείου

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου