Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Να κατεδαφιστούν τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της πόλης ζητούν τοπικές αρχές στη Λάρνακα

Μετά το φρικτό φονικό του 46χρονου Άγγελου Φαίδωνος που έγινε στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Beau Rivage, οι αρμόδιες τοπικές αρχές ζητούν εκ νέου την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της πόλης.

Χρειάστηκε να συμβεί και φόνος, τι άλλο να περιμένουμε για να προχωρήσει το αίτημα για κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων της Λάρνακας. Την άποψη αυτή εξέφρασε σήμερα η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία καθότι ενώ εδώ και πολλά χρόνια ζητείται από τους τουριστικούς φορείς και τις τοπικές αρχές η κατεδάφιση του υπό αναφορά ξενοδοχείου, εντούτοις δεν επιδεικνύεται η ανάλογη ανταπόκριση από πλευράς Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας

Πέραν από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο οποίο έγινε το φονικό και το οποίο είναι ερειπωμένο εδώ και επτά χρόνια, στον δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας υπάρχουν σήμερα ακόμη τρεις παρόμοιες περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα από μονάδες πολυτελείας της περιοχής.

Ως αποτέλεσμα, προκαλείται ανυπολόγιστη ζημιά στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στη γενικότερη εικόνα της Λάρνακας ως τουριστικός προορισμό, εφόσον πέραν από το γεγονός στα εν λόγω ξενοδοχεία-ερείπια υπάρχουν σκουπίδια και διάφορες άλλες ακαθαρσίες, που σε αρκετές περιπτώσεις ορισμένα εξ’ αυτών μετατρέπονται σε στέκια ναρκομανών και αλκοολικών, ακόμα και προσωρινό καταφύγιο για παράνομους μετανάστες και συνεπώς ελλοχεύονται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το χθεσινό αποτρόπαιο συμβάν συνέβη στον συγκεκριμένο χώρο

Η από κοινού ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και του Κοινοτικού Συμβούλιου Πύλας καταλήγει πως παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων δεν φαίνεται να αποφασίζουν να τ’ ανακαινίσουν ώστε να μπορούν να τα επαναλειτουργήσουν, δεν απομένει άλλη λύση από την έκδοση διατάγματος για την άμεση κατεδάφισή τους.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου