Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ντροπή: Κατεχόμενος Δήμος πραγματοποιεί κρουαζιέρα στην Κωνσταντινούπολη – καθαρά θρησκευτική η εκδρομή επιμένει ο Δήμαρχος

Ο κατεχόμενος Δήμος Λαπήθου με την συγκατάθεση του προσφυγικού του σωματείου και την συμμετοχή 40 δημοτών, πραγματοποιούν αυτή την βδομάδα κρουαζιέρα με αρχικό προορισμό προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ η αρχική ιδέα για εκδρομή των δημοτών στην κατεχόμενη Λάπηθο απερρίφθη από το προσφυγικό σωματείο του Δήμου, 40 δημότες της κατεχόμενης Λαπήθου πραγματοποίησαν κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά και μετά στην Κωνσταντινούπολη.

Η κρουαζιέρα πραγματοποιείτε αυτή την βδομάδα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.com.cy αρχικός προορισμός του ταξιδιού είναι το προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη. Η κρουαζιέρα γίνεται με τη σύμφωνο γνώμη της πλειοψηφίας των μελών του σωματείου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, διατυπώθηκαν έντονες διαφωνίες ως προς την ηθική πλευρά του ζητήματος, δηλαδή ένας κατεχόμενος Δήμος να πραγματοποιεί κρουαζιέρα για προσκύνημα με αρχικό προορισμό της την Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι από τα εννέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του κατεχόμενου Δήμου, μόνος ένας διαφώνησε με την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Το newsit.com.cy επικοινώνησε με τον Δήμο Λαπήθου, ζητώντας του να σχολιάσει το γεγονός, αλλά όπως μας ειπώθηκε «ο Δήμαρχος βρίσκεται σε κρουαζιέρα και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε τώρα μαζί του!». Ωστόσο η γραμματέας του κατεχόμενου Δήμου επικοινώνησε αμέσως με τον Δήμαρχο Νεοπτόλεμο Κότσαπα ο οποίος της ζήτησε να μεταφέρει στο newsit.com.cy ότι η εκδρομή αυτή είναι καθαρά θρησκευτική, έχουν επισκεφτεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και θα συνεχίσουν το προσκύνημα σε εκκλησίες και μοναστήρια σε μερικά ελληνικά νησιά και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Ο Δήμαρχος συνέχισε, επιστρέφει την Τρίτη από την κρουαζιέρα και είναι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου