Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μουσική παράσταση RΕΝΤ!

Ακόμα μια όμορφη προσπάθεια κατέφθασε στο inbox μας και δεν μπορούμε παρά να την προωθήσουμε. 

Μια ομάδα νέων φοιτητών με αγάπη για το θέατρο αλλά και τον συνάνθρωπο (μέρος των εσόδων θα δοθεί σε άπορες οικογένειες), ανεβάζει το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Rent του Jonathan Larson σε παραγωγή Ανδρέα Αυγουστή και σκηνοθεσία-μετάφραση-διασκευή του Άρη Κυπριανού. Θα έχουμε την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε στις 29 και 30 Αυγούστου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, μην το χάσει κανείς! Σας παραθέτουμε την πρόταση των παιδιών.

Όπως είχε πει κάποτε η Αμερικανίδα συγγραφέας Willa Cather: “Η επιθυμία είναι δημιουργία, είναι το μαγικό συστατικό σ’ αυτή τη διαδικασία. Αν υπήρχε ένα όργανο μετρήσεως της επιθυμίας, θα μπορούσαμε να προβλέψουμε την επιτυχία”. Έχοντας, λοιπόν, τούτο το κατ’ αρχήν μαγικό συστατικό, βαλθήκαμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας· να πειραματιστούμε, να ισορροπήσουμε, ίσως, τελικά, και να πέσουμε… Έτσι, στο πλαίσιο της αγάπης μας για το θέατρο, αλλά και της πρόθεσής μας να βοηθήσουμε με κάθε μέσο άτομα που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας, πήραμε με τόλμη -ίσως και θράσος- την αποφάση να ανεβάσουμε ένα μουσικό θεατρικό έργο, το ΡΕΝΤ.

Το γνωστό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον ανεβαίνει σε παραγωγή του Αντρέα Αυγουστή και σκηνοθεσία – μετάφραση και διασκευή του Άρη Κυπριανού, στις 29 και 30 Αυγούστου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, η ώρα 20:30. Το ροκ μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας από εξαθλιωμένους νέους καλλιτέχνες και μουσικούς, οι οποίοι παλεύουν να επιζήσουν και να δημιουργήσουν στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’90, υπό τη σκιά του Aids και των ναρκωτικών.

Τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι: Άρης Κυπριανού, Ιάσονας Νικολάου, Παναγιώτης Παυλίδης, Νικόλας Γιαννάκη, Ραφαέλα Κίκα, Σωτήρης Χριστοφή, Στυλιάνα Φασουλιώτη, Ιωάννα Κεραυνού. Συμμετέχουν επίσης με αλφαβητική σειρά οι: Λυσιμάχη Ηλιάδη, Κατερίνα Καλούτσου, Μάριαν Κυπριανού, Αναστασία Λεωνίδου, Μαριλένα Μαυρίδου, Βασιλεία Μέλιου, Γεωργία Νικολάου, Νικολέτα Στυλιανού, Νικολίνα Φραγκουλίδου, Αντιγόνη Χρυσοστόμου. Και οι μουσικοί μας: Αντρέας Αντρέου (Μπάσο), Ανδριανή Αντωνιάδου (Πιάνο), Ειρήνη Εφραίμ (Ντραμς), Ορέστης Σάββα (Κιθάρα). Τη μουσική διδασκαλία, ανέλαβε η Νικολέτα Στυλιανού.

Το ΡΕΝΤ ως γνωστό δεν είναι απλώς ένα έργο του συρμού -κουβαλεί νοήματα, ιδέες και αντιλήψεις διαχρονικές, στέλλει μηνύματα αγάπης και αποδοχής· μηνύματα ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας στην εποχή που ζούμε. Επιπλέον, αφουγκραζόμενοι αυτά ακριβώς τα μηνύματα, συνεργαζόμενοι, παράλληλα, με το ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS), θα προσφέρουμε δωρεάν προφυλαχτικά στο κοινό, στοχεύοντας στην εξάλειψη της προκατάληψης, στην ευαισθητοποίησιδωθησηη του κοινωνικού συνόλου και στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού του AIDS.

Οι δίσεκτοι καιροί προσφέρονται για τέχνη, φτάνει να υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που να συμμερίζονται την ανάγκη μας για δημιουργία και αρωγή σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Κι εμείς, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν! Ας δώσουμε όλοι ραντεβού στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας· εκεί, θα γίνουμε μάρτυρες της γέννησης της αγνής, δυνατής ζωής που επιζητούμε στον καθημερινό μας βίο, της Ζωής Μποεμ.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί σε άπορες οικογένειες με τη βοήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λακατάμιας καθώς και στον Σύνδεσμο “Ένα Όνειρο, Μια Ευχή”.

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 6 ευρώ το μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό), 8 ευρώ το κανονικό. Είσοδος: 10 ευρώ στο ταμείο.
Πηγή: http://www.avant-garde.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου