Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πλώρη για ναυτική σύνδεση με την Ελλάδα

Στο στόχαστρο του Τάσου Μητσόπουλου, από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, είναι η σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας με επιβατικά πλοία και μέχρι σήμερα έχει κάνει αρκετές επιτυχημένες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πέντε μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έχει καταφέρει να πείσει αρμόδιους υπουργούς του Ισραήλ και της Ελλάδας ότι είναι προς το συμφέρον και των δικών τους χωρών η δρομολόγηση επιβατικών πλοίων που να συνδέουν τις τρεις χώρες και έτσι, οι σχετικές συζητήσεις που άρχισαν, συνεχίζονται με ευοίωνες προοπτικές. Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Μητσόπουλος σηκώνει άγκυρα για την Αθήνα για σειρά επαφών που σχετίζονται με τη δράση του υπουργείου του και ψηλά στην ατζέντα του είναι η συζήτηση του σχετικού θέματος με τους αρμοδίους υπουργούς της Ελλάδας.

Αρνητική εξέλιξη στις σχετικές συζητήσεις με την Ελλάδα, πάντως, αποτελούν οι αλλαγές υπουργών, διότι χρειάζεται να ενημερώνονται κάθε φορά για το θέμα τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων της ναυτιλίας.

Στο μεταξύ σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχετικές επαφές - συζητήσεις με τον αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας υπουργό του Ισραήλ ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση και σύντομα θα επισκεφθεί την Κύπρο για συζήτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών.

Ο υπουργός της γειτονικής χώρας εξέφρασε την ετοιμότητά του να επισκεφθεί την Κύπρο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Marine time Cyprus, όμως το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου του διεμήνυσε ότι είναι μεν ευπρόσδεκτος και προσκεκλημένος στις σχετικές εκδηλώσεις, όμως λόγω της διοργάνωσης δεν θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση του θέματος σε βάθος, γι' αυτό και συζητείται νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης. Εκτός απροόπτου, αυτή τοποθετείται τον Οκτώβριο, μετά την επίσκεψη Μητσόπουλου στην Ελλάδα.

Η σύνδεση πάντως Κύπρου - Ελλάδας με επιβατικά πλοία είναι θέμα που «καίει» αρκετές τάξεις πολιτών που αισθάνονται αποκλεισμένες στην Κύπρο. Ανάμεσα σε αυτές και η τάξη των οργανωμένων μοτοσυκλετιστών, η ηγεσία της οποίας είχε πρόσφατα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο της Κύπρου και ζήτησε όπως λυθεί επιτέλους το πρόβλημα.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου