Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μητσόπουλος: Ο βαθμός ετοιμότητας των υπηρεσιών θα εξεταστεί στη διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

Η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου "Εστία", που στοχεύει στη συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση των αρχών και υπηρεσιών του κράτους απέναντι στο ενδεχόμενο  μαζικής εισόδου στην Κύπρο αριθμού προσφύγων/πολιτών από γειτονική χώρα στην οποία λαμβάνει χώρα μια πολιτική κρίση, στρατιωτική διένεξη ή φυσική καταστροφή, θα εξεταστεί κατά τη διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό το φως της κλιμάκωσης της κρίσης στη Συρία.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος είπε ότι στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Συγκοινωνιών και Έργων και Άμυνας, θα εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας των κυπριακών υπηρεσιών και θα μελετηθεί ο τρόπος συντονισμού των Υπουργείων.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το σχέδιο "Εστία" αφορά τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και ειδικότερα την απομάκρυνση αμάχων -  Ευρωπαίων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών - από γειτονική χώρα, όπως είναι, μεταξύ άλλων, ο Λίβανος και η Συρία.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο "Εστία" προβλέπει το τί κάνει το κάθε Υπουργείο σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών εμπλέκονται το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και η Αρχή Λιμένων Κύπρου, με τη χρήση των εγκαταστάσεων και υποδομών των αεροδρομίων και των λιμανιών μας.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου