Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ; ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ... ΓΑΛΑ - ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ

Λευκωσία: Η άρση του διατάγματος που καθορίζει ανώτατη χονδρική και λιανική τιμή του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος την προσεχή Δευτέρα ανοίγει τον δρόμο στους λιανοπώλες να προχωρήσουν σε αυξήσεις.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και έχοντας πλέον ως δεδομένο ότι οι υπεραγορές που διαθέτουν φθηνότερο γάλα από τα υπόλοιπα σημεία πώλησης, είναι ανοικτές καθημερινές και Κυριακή μέχρι αργά το βράδυ, θα αποτελέσει εμπόδιο σε όσους επιχειρήσουν να βγάλουν μεγάλα κέρδη από τη διάθεση του γάλακτος στους καταναλωτές.

 Την ίδια ώρα πάντως εκτιμάται ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή οι αγελαδοτρόφοι θα αποφύγουν την όποια αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλη. Ακόμα και πρόθεση να εκφράσουν γι' αύξηση στην τιμή ανοίγει αμέσως τον δρόμο στον Υπουργό Εμπορίου να προχωρήσει σε νέο διάταγμα ώστε να διατηρηθούν οι τιμές στα σημερινά επίπεδα που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κύκλους να έχουν ένα φυσιολογικό κέρδος. Οι γαλακτοβιομηχανίες πάντως εν αναμονή της επίσημης απόφασης για άρση του διατάγματος, δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή και μάλιστα θα διατηρήσουν την ίδια τιμή με τις εκπτώσεις όπως συμβαίνει τους τελευταίους 7,5 μήνες.
Η πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Φρύνη Μιχαήλ, εξέφρασε τη θέση ότι το Υπουργείο Εμπορίου θα πρέπει να ανανεώσει το διάταγμα. Επισήμανε ότι οι αγελαδοτρόφοι εξέφρασαν την πρόθεση για αύξηση της τιμής και σε περίπτωση που το υλοποιήσουν οι τιμές του γάλακτος θα αυξηθούν κατακόρυφα. Πρόσθεσε ότι η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών δεν σηκώνει αυτή τη στιγμή περαιτέρω αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και συγκεκριμένα στο γάλα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη στην αγορά πωλούνται διαφόρων ειδών γάλατα ξένης προέλευσης ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν - χωρίς να είναι σωστό - να αγοράζουν γάλα από τις κατεχόμενες περιοχές. Ο κοσμάκις δεν αντέχει άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις.. Κύριοι γαλακτοκομητές, μην παραξενευτείτε αν αύριο πάθετε και εσείς τα ίδια όπως με τον καπνό που χιλιάδες κύπριοι αγοράζουν με 5,30 σεντ καπνό των 50 gr - Πάλι θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει....

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com/


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου