Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΕΛ: Αλλαγές στη μεσοεπιθετική γραμμή - Ο Νούνο Μοράις είναι ο μόνος από την εμπροσθοφυλακή που αγωνίστηκε σε όλα τα επίσημα ματς



Ο Βινίσιους τα πήγε καλά στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα και κατά πιθανότητα θα κρατήσει τη θέση του.
Με τον τραυματισμό του Μπενασούρ αναμένεται ότι στη ρεβάνς με την Ζούλτε (29/08, 20:00) οι θέσεις στο κέντρο θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή οι Μοράις και Βινίσιους και οΓκόμεζ σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Σέρινταν, επίσης, κρατάει τη θέση του, ενώ πιθανόν να έχουμε αλλαγές στα πλάγια της επιθετικής γραμμής, αφού ο Μαντούκα είναι απόλυτα καλά και ο Αλεξάνδρου διεκδικεί με αξιώσεις θέση στην ενδεκάδα - σε αυτή την περίπτωση μένουν στον πάγκο οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης.

Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο ο Μαντούκα να παίξει στη θέση του Γκόμεζ και να μείνει ο Πορτογάλος στον πάγκο. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί το βράδυ της Πέμπτης.

Δεν αλλάζει
Οι πολλές επιλογές που έχει ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Πάουλο Σέρτζιο στη μεσοεπιθετική γραμμή του επιτρέπει να αλλάζει τα πρόσωπα στις μπροστά θέσεις, με ή χωρίς αλλαγή του σχεδιασμού της ομάδας. Αυτό δείχνουν, εξάλλου, και τα πρώτα τέσσερα επίσημα παιχνίδια των γαλαζοκίτρινων.

Στην αμυντική γραμμή, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κατασταλάξει για τους βασικούς του. Ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, οι Ολιβέιρα και Αμορίν κεντρικό δίδυμο, ο Σέρτζιο στα δεξιά και ο Ντα Σίλβα στα αριστερά έχουν καπαρωμένες τις θέσεις τους.

Πλην του Ντα Σίλβα, που έγινε αλλαγή στο πρώτο ματς με τη Μάριμπορ, οι υπόλοιποι μετράνε το απόλυτο των λεπτών. Η πεντάδα αυτή δύσκολα θα σπάσει, τουλάχιστον μέχρι να είναι σε φουλ ετοιμότητα ο Έλντερ Καπράλ, ο οποίος πιθανόν να πάρει τη θέση στο αριστερό άκρο και να μετατεθεί ο Ντα Σίλβα, του οποίου η φυσική θέση είναι στη μεσαία γραμμή. Σίγουρα αυτό δεν θα γίνει στο ματς με την Ζούλτε.

Μόνο ο Μοράις
Από εκεί και πέρα, μόνο ακόμη ένας ποδοσφαιριστής ξεκίνησε και τελείωσε όλους τους αγώνες. Αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον Νούνο Μοράις, ο οποίος και στη φετινή χρονιά, όπως δείχνουν τα δεδομένα, δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα – εκτός αν τον υποχρεώσουν κάρτες και τραυματισμοί. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη (22/08) στον κατάλογο ήταν και ο συμπατριώτης του, Τιάγκο Γκόμεζ, ο οποίος όμως έγινε αλλαγή στο 60’.

Ο Μαντούκα έχασε το απόλυτο, λόγω των ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, που τον άφησαν εκτός από το ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ. Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Νούνο Μοράις είναι οι μόνοι που φαίνεται να έχουν «κλειδωμένες» τις θέσεις στην εμπροσθοφυλακή. Φυσικά, και ο Σέρινταν μπορεί να… αισθάνεται άνετα στην κορυφή, καθώς ο Γκονσάλβες προορίζεται κυρίως για τα πλάγια, ενώ ο Μπούντιμιρ δείχνει και φέτος ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο πλάνο του ΑΠΟΕΛ.

Κερδίζει θέση ο Βινίσιους
Στο ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού ο Βινίσιους. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος δεν τα πήγε άσχημα και δεν αποκλείεται να κρατήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα, αφού ο Γκόμεζ στα προηγούμενα παιχνίδια έδειξε ότι δεν βρήκε ακόμη τον ρυθμό του. Ο Πορτογάλος κόντρα στους Βέλγους έπαιξε πίσω από τον επιθετικό, με τον Μπενασούρ να μένει στον πάγκο, όμως και πάλι δεν ήταν αρκετά βοηθητικός για την ομάδα.

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι έγινε η πιο γρήγορη αλλαγή στα μέχρις στιγμής παιχνίδια, καθώς αντικαταστήθηκε στο 60’. Στα πλάγια της επίθεσης, πέραν του Μαντούκα, θέση διεκδικούν οι Γκονσάλβες, Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης και Αλεξάνδρου.

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου