Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Στο Προεδρικό και ο Γ. Ομήρου για τις εκποιήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται αυτή την ώρα στον Προεδρικό, με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, στο πλαίσιο των κατ` ιδίαν συναντήσεων που πραγματοποιεί με αρχηγούς κομμάτων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, έτσι ώστε αυτό να ψηφιστεί από τη Βουλή. 

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες το πρωί αρχικά με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο. 

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ομήρου, θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Προεδρικό σύσκεψη, υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, με το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πριν τη σύσκεψη στο Προεδρικό, θα πραγματοποιήσουν κοινή έκτακτη συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών για την εξέταση τεσσάρων νομοσχεδίων, τα οποία θα συζητηθούν στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. 

Τα νομοσχέδια θα κατατεθούν στη συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος, την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου. Τα νομοσχέδια αφορούν τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2014, τον περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2014, τον περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (Τροποποιητικό) Νόμο του 2014 και τον περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις (Τροποποιητικό) Νόμο του 2014. 

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Εσωτερικών, η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του ιδίου Υπουργείου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Λτδ, ο Έφορος Υπηρεσίας Συνεργατικών Εταιρειών και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. 

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου