Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Βανδαλισμοί στο δημοτικό σχολείο Δευτεράς

Βανδαλισμούς, ζημιές, συνθήματα στους τοίχους και σπασμένα παράθυρα στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο της κοινότητας Δευτεράς καταγγέλλουν γονείς παιδιών. 

Μάλιστα το σχολείο, θυμίζει το γιοφύρι της άρτας, αφού κάθε καλοκαίρι, επιτήδειοι "ξηλώνουν" τα όσα ο σύνδεσμος γονέων φτιάχνει με κόπο όλη τη σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις, ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Θεοδόσης Χατζήμιχαηλ, κατήγγειλε ότι το φαινόμενο καταστροφής των αιθουσών διδασκαλίας, είναι σύνηθες, ενώ όπως είπε, η τοπική αρχή αδυνατεί να προστατέψει τη δημόσια περιουσία. Στο σχολείο όπως μας ανέφερε υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες και εξοπλισμός τα οποία στοίχισαν αρκετές χιλιάδες ευρώ και πληρώθηκαν απο το σύνδεσμο γονεών.

«Οι ζημιές είναι πάρα πολλές και μεγάλο μέρος των χρημάτων της σχολικής εφορείας σπαταλούνται στις επιδιορθώσεις», πρόσθεσε.



Επιπλέον ο κ. Χατζήμιχαηλ τόνισε ότι ο σύνδεσμος γονέων αποτάθηκε πολλές φορές στο Υπ. Παιδείας προκειμένου, να βρεθούν τρόποι προστασίας του σχολικού χώρου, αλλά όπως είπε, δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις του συνδέσμου.

Οι γονείς εκφράζουν για άλλη μια φορά την αγανάκτησή τους για τις ζημιές στο σχολείο, καθώς όπως επισημαίνουν, δαναπώνται αρκετά χρήματα κάθε χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. «Οι ζημιές πρέπει να διορθωθούν άμεσα αφού τα μαθήματα θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Χατζήμιχαήλ.



Κοινοτάρχης Πάνω Δευτεράς: «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, οι ζημιές θα επιδιορθωθούν»

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με το Υπ. Παιδείας. Όλες οι ζημιές θα επιδιορθωθούν και τα έξοδα θα πληρωθούν από το Υπουργείο Παιδείας και το ταμείο της σχολικής εφορίας», δήλωσε στο SigmaLive ο κοινοτάρχης Πάνω Δευτεράς, Ευγένιος Χατζηευτυχίου.

Καθυσυχάζοντας τις φωνές αγωνίας των γονέων ο κ. Χατζηευτυχίου, επεσήμανε ότι το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετήσει άτομο στο σχολείο, το οποίο θα προσέχει τις εγκαταστάσεις μέχρι την έναρξη των μαθημάτων».



Μάλιστα παραδέχθηκε ότι οι ζημιές προκαλούνται απο νεαρούς των γύρω περιοχών τους οποίους αδυνατεί η κοινοτική αρχή να τους εντοπίσει. Παρ΄όλα αυτά, είπε το σχολείο της κοινότητας Δευτεράς θα είναι και φέτος, όπως κάθε χρόνο έτοιμο και μπογιατισμένο πριν την έναρξη των μαθημάτων.



Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου