Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σήμερα τα σπουδαία για τους υποψήφιους φοιτητές AAEI

Ανακοινώνονται στις 10 το πρωί από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας τα αποτελέσματα για την εισδοχή Κυπρίων φοιτητών στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Θέση στα ελληνικά ΑΑΕΙ εξασφάλισαν 3,150 υποψήφιοι, από τους 3,251 που υπέβαλαν αίτηση από την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνδεθούν, επίσης, μέσω της αρχικής ιστοσελίδας του Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου (www.moec.gov.cy) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό της αίτησής τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων.

Επίσης, οι υποψήφιοι από Κύπρο και άλλες χώρες της Ε.Ε., εκτός της Ελλάδος, μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του ελληνικού υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr

Οι Ελλαδίτες θα δουν τις καταστάσεις με τους επιτυχόντες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Οι επιτυχόντες καλούνται να εκτυπώσουν και να φυλάξουν τα αποτελέσματά τους.

Εξάλλου, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος που έχουν εξασφαλίσει θέση ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τη μέρα και ώρα που μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους.

Για τους άρρενες υποψήφιους προστίθεται ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σε διαφορετική περίπτωση δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια και η θέση τους θα κρατηθεί αυτόματα για μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Τέλος αναφέρεται ότι η εγγραφή υποψηφίων μπορεί να γίνει και με εξουσιοδότηση, εφόσον εξασφαλιστεί πρώτα πιστοποίηση της υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο. 

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου