Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η βιταμίνη D μειώνει τη χοληστερόλη

Ακόμη και για την καρδιά είναι σημαντική η βιταμίνη D, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Τη διαπίστωση αυτή έκαναν ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο Τζέφερσον στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η λεγόμενη βιταμίνη του ήλιου μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL και κυρίως στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 576 γυναικών που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση, από τις οποίες οι μισές λάμβαναν καθημερινά συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης D σε συνδυασμό με ασβέστιο, για να απορροφάται σωστά από τον οργανισμό. Στις υπόλοιπες οι επιστήμονες χορηγούσαν ψευδοφάρμακο.

Στο τέλος της μελέτης, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στις πρώτες η βιταμίνη D βρισκόταν σε πολύ καλά επίπεδα, τόσο σε σύγκριση με εκείνες που λάμβαναν ψευδοφάρμακο, όσο και με τους εαυτούς τους πριν την έναρξη της μελέτης.

Ωστόσο, αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι παρουσίαζαν και μικρή αλλά πολύ ουσιαστική μείωση στη χοληστερόλη LDL, η οποία ήταν αρκετή για να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Menopause, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν περισσότερες έρευνες για το θέμα, με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον δρ Peter F. Schnatz, οι μεταβολές στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης είναι σημαντικές, όμως ίσως όχι αυτές που είναι απαραίτητες για να προλάβουν την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας.

Source : www.ikypros.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου