Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

WOW: ΕΙΠΑΝ ΤΟ "ΝΑΙ" - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Η Κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για δημιουργία Disneyland στην ύπαιθρο σε έκταση μέχρι 500.000 τετραγωνικά μέτρα στην οποία παραχωρείται στον ιδιοκτήτη το προνόμιο να κτίσει τουριστικό χωριό και ξενοδοχείο μέχρι πέντε αστέρων.

Η πιο πάνω πρόνοια περιελήφθη στη «Δήλωση Πολιτικής που δημοσιεύθηκε προχθές Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο των «Ενοποιημένων Αναπτύξεων Μεγάλων και Σύγχρονων Χρήσεων» και στο υποκεφάλαιο «Πολυθεματικό και ψυχαγωγικό Πάρκο», αναφέρονται και τα εξής: Το Πολυθεματικό και Ψυχαγωγικό Πάρκο αποτελεί από μόνο του Ενοποιημένη Ανάπτυξη Μεγάλων και Σύνθετων Χρήσεων και περιλαμβάνει ευρύ φάσμα ευκαιριών ψυχαγωγίας, βασισμένο σε πολλές θεματικές ενότητες (τύπου Disneyland).



Το Πάρκο θα λειτουργεί υπό ενιαία διαχείριση και θα έχει ενιαία δομή και οργάνωση. Η υπό ανάπτυξη ιδιοκτησία θα βρίσκεται σε τοποθεσία η οποία εξυπηρετείται από άρτιο δημόσιο οδικό δίκτυο, το οποίο θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες που προκύπτουν από το μέγεθος και τη λειτουργία της ανάπτυξης. 

 Ως προς τα επιπλέον κίνητρα που παραχωρεί το κράτος αναφέρεται ότι: «Ένα τέτοιο Πάρκο μπορεί να συνδυάζεται με τουριστικά καταλύματα υψηλών κατηγοριών (ξενοδοχεία 3, 4 ή 5 αστέρων καθώς και τουριστικά χωριά Α’ τάξης) για τα οποία χρειάζεται διαβούλευση με τον ΚΟΤ. Θα περιλαμβάνει επίσης ποικιλία εμπορικών διευκολύνσεων και διευκολύνσεων αναψυχής/ψυχαγωγίας, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις θεματικές ενότητες του Πάρκου, οι πιο πάνω αναφερόμενες χρήσεις δεν πρέπει να υπερέχουν/επιβάλλονται των θεματικών λειτουργιών του Πάρκου, που αποτελούν τον βασικό του κορμό. 
 
Το Πάρκο θα διαθέτει και τις ακόλουθες βασικές βοηθητικές εγκαταστάσεις: * Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης κοινού (χώροι υποδοχής/πληροφόρησης, χώροι υγιεινής κ.λπ.). * Εγκαταστάσεις διοίκησης (γραφεία διεύθυνσης, λογιστήριο, γραφεία ασφαλείας, χώρος προσωπικού). * Εγκαταστάσεις υποστήριξης (αποθήκες, συνεργεία συντήρησης, μηχανοστάσια, αντλιοστάσια). Σχετικά με το εμβαδόν της Disneyland γίνεται αναφορά σε έκταση 200.000-250.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ) που ενώ, εκ πρώτης όψεως, θεωρείται απαγορευτική, εκτοξεύει το εμβαδόν στις 500.000 τ.μ. 

Συγκεκριμένα στο σχετικό κείμενο αναφέρονται και τα εξής: Το καθαρό εμβαδόν γης, το οποίο συνιστά την υπό ανάπτυξη ιδιοκτησία, θα κυμαίνεται μεταξύ 200.000-250.000τ.μ. ενώ ο μέγιστος συνολικός συντελεστής δόμησης και ποσοστό κάλυψης θα είναι 25% και 15% αντίστοιχα. Σε περίπτωση που το καθαρό εμβαδόν του γηπέδου του συνόλου της ανάπτυξης ξεπερνά τις 250.000 τ.μ. ο συντελεστής δόμησης για το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου, δεν θα ξεπερνά σε καμιά περίπτωση αυτό της ισχύουσας Πολεοδομικής Ζώνης. Νοείται ότι σε καμιά περίπτωση το συνολικό καθαρό εμβαδόν του γηπέδου της ανάπτυξης θα υπερβαίνει τις 500.000 τ.μ.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου