Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κατέρρευσε οικονομικά η Κρατική Έκθεση - Επ’ αόριστον αναστολή των εργασιών αποφάσισε το Δ.Σ.

Κατέρρευσε οικονομικά η Κρατική ΈκθεσηΛευκωσία: Προς επ' αόριστον αναστολή των εργασιών της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.
Αδύνατον να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδά της η Αρχή καθώς το σύστημα διοίκησης και οργάνωσης κρατικών οργανισμών κρίνεται δυσκίνητο και δεν σηκώνει ρηξικέλευθες προτάσεις υποστηρίζουν οι αρμόδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» εντός των επόμενων ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων πρόκειται να καταθέσει ενώπιον του υπουργού Εμπορίου Γιώργου Λακκοτρύπη εισηγήσεις με γνώμονα το λουκέτο του οργανισμού. Η τελική πρόταση που θα διαμορφώσει ο υπουργός θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για ψήφιση.

Όπως πληροφορούμαστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, το οποίο ανέλαβε πριν από δυο μήνες ήλθε αντιμέτωπο με ένα μεγάλο βαρίδι από οφειλές της Αρχής. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας στα €1,2 εκατ. φτάνουν οι υποχρεώσεις της Αρχής ενώ στα €5 εκατ. ανέρχονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σαν επιστέγασμα των ποσών αυτών η Αρχή αδυνατούσε να καταβάλει τους μισθούς στο προσωπικό της με αποτέλεσμα να καταλήξει με μηδαμινή ρευστότητα και αυξανόμενα χρέη.

Εξάλλου τα πράγματα στην παρούσα φάση φαίνεται ότι έφτασαν στο απροχώρητο καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο οργανισμός με το ζόρι κατάφερνε να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του. Όπως μας ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι αιτία για τη σημερινή κατάσταση του οργανισμού είναι η κακοδιαχείριση πολλών χρόνων και η έλλειψη προγραμματισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής πραγματοποίησε τον τελευταίο μήνα ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εμπορίου όσο και με τον υπουργό Οικονομικών στους οποίους εξέφρασαν τις δυσκολίες του οργανισμού. Στο μεταξύ το συμβούλιο πριν καταλήξει στην απόφαση του λουκέτου προσανατολιζόταν σε μείωση κόστους προσωπικού στα δύο τρίτα κάτι που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της έλλειψης πόρων για την προκήρυξη σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης.

Επιπρόσθετα η Αρχή δεν μπορούσε να προχωρήσει σε πλεονασμούς του προσωπικού. Επομένως όπως μας τονίστηκε μόνο με την αναστολή των εργασιών της Αρχής η Κυβέρνηση θα είναι σε θέση να μετατάξει το προσωπικό του οργανισμού σε άλλα τμήματα.

Πηγή: www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου