Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο καλός μπαμπάς φαίνεται από… τους όρχεις

newego_LARGE_t_821_106070590_type12364Θέλεις να μάθεις αν ο σύντροφός σου θα είναι καλός πατέρας; Τότε παρατήρησε τους όρχεις του!

Όπως αποκαλύπτει νέα επιστημονική έρευνα, οι άνδρες με μικρούς όρχεις έχουν αναπτυγμένο το πατρικό ένστικτο, σε σχέση με τους πιο… προικισμένους. Πώς γίνεται αυτό; Για όλα φταίει η τεστοστερόνη, εξηγούν οι επιστήμονες.

Δείξε μου τους όρχεις του, να σου πω τι μπαμπάς θα γίνει

Ο όγκος των όρχεων συνδέεται με την παραγωγή σπέρματος και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών με μικρούς όρχεις, κάνει τους άνδρες να διοχετεύουν την ενέργειά τους στην ανατροφή των παιδιών, όπως υποστηρίζεται στη νέα μελέτη. Η παραπάνω μάλιστα υπόθεση “δένει” με την εξελικτική θεωρία, βάσει της οποίας οι άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα ανδρισμού εμπλέκονται στην φροντίδα των παιδιών.

Πώς έγινε η έρευνα

Ο Δρ Τζέιμς Ράιλινγκ του Πανεπιστημίου Ίμορι της Ατλάντα, αποφάσισε να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ του μεγέθους των όρχεων ενός άνδρα με την ανατροφή των παιδιών.

Η επιστημονική ομάδα, της οποίας ήταν επικεφαλής, εξέτασε 70 άνδρες που πρόσφατα έιχαν γίνει πατέρες, ηλικίας από 21 έως 43 ετών. Οι άνδρες πέρασαν από… μέτρηση όρχεων αλλά και μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να ερευνηθεί η δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται με τα γονικά κίνητρα, ώστε να γίνει ο ανάλογος συσχετισμός. Οι άνδρες κλήθηκαν να παρατηρήσουν φωτογραφίες του παιδιού τους, ξένων παιδιών κι ενός ενήλικα κι όπως διαπιστώθηκε όσοι είχαν μικρότερους όρχεις είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή του εγκεφάλου στη θέα του τέκνου τους.

Με διαφορά μεγέθους…

Πώς κρίνουμε όμως τους μικρούς και τους μεγάλους όρχεις; Ποιό είναι το μέγεθος βάσει του οποίου έγινε η κατηγοριοποίηση; Και πώς επιβεβαιώνεται στην πράξη πως οι μικροί όρχεις είναι ένδειξη στοργικού πατέρα;

Το μέγεθος δε γίνεται σαφές στην ανάλυση της επιστημονικής μελέτης, που προφανώς έλαβε σαν οδηγό τον μέσο όρο. Ως προς την επαλήθευση τώρα των αποτελεσμάτων, αυτήν την έκαναν οι γυνείκες, σύντροφοι των ανδρών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα. Οι μαμάδες, κλήθηκαν να αξιολογήσουν τον σύντροφό τους ως προς τα πατρικά του καθήκοντα και να τον βαθμολογήσουν. Ερωτήθηκαν για το βαθμό στον οποίο ο σύντροφός τους συμμετέχει στη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού. Και σε αυτή την περίπτωση μεγαλύτυερο σκορ κατέγραψαν οι μπαμπάδες με μικρούς όρχεις.

Με άλλα λόγια, οι ερευνητές διαπίστωσαν πώς το μέγεθος των όρχεων των μπαμπάδων είναι αντιστρόφως ανάλογο με την πατρική στοργή και την συμετοχή τους στην ανατροφή των παιδιών.

Πηγή: Daily Mail & http://socialista.com.cy/

Διαβάστε την είδηση με τα περισσότερα κλικ αυτή την βδομάδα  Ε Δ Ω

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου