Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

NOBLE και ΕΝΙ μετακομίζουν στο λιμάνι Λάρνακας

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη μελλοντική χρήση του λιμανιού της Λάρνακας σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα, καθώς ακόμα και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων δυνατόν να εγκρίνει αίτημα της εταιρείας NOBLE για χρήση χώρων του λιμανιού για τις ανάγκες της γεώτρησης φυσικού αερίου της στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα έχει η Κυβέρνηση, διεμήνυσε κυβερνητική πηγή στον «Φ», θέτοντας ως χρονοδιάγραμμα το τέλος Μαρτίου και ως προϋπόθεση, τη συναίνεση των φορέων της πόλης της Λάρνακας

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η θέση της Αρχής Λιμένων αναμένεται να είναι θετική, ενώ η NOBLE έχοντας αυτές τις ενδείξεις προχώρησε στην επιλογή μιας αποθήκης και δύο ανοικτών χώρων που θα ενοικιάσει στο λιμάνι Λάρνακας, μόλις επικυρωθεί το σχετικό συμβόλαιο με την ΑΛΚ.

Επιπρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως η NOBLE προχώρησε και στην αγορά εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων της από το λιμάνι Λεμεσού στο λιμάνι Λάρνακας. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», σε συνεννόηση και με την κυπριακή Κυβέρνηση η NOBLE -αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά- αναμένεται να είναι έτοιμη να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι Λάρνακας και από τον Απρίλιο. Η μεταφορά του εξοπλισμού αναμένεται να αρχίσει σταδιακά, ίσως και σε μια βδομάδα από σήμερα -αναλόγως της απόφασης της ΑΛΚ.

Την ίδια ώρα, άλλες δυο εταιρείες είναι έτοιμες να ενοικιάσουν χώρους τους οποίους προεπέλεξαν στο λιμάνι Λάρνακας, για διεξαγωγή υποστηρικτικών εργασιών που αφορούν τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Πρόκειται για μια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και την ΕΝΙ, η οποία φέρεται να έχει επιλέξει τον δικό της χώρο, σε συνεννόηση με την ΑΛΚ. Η δραστηριοποίηση της ΕΝΙ στο λιμάνι Λάρνακας αναμένεται να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου, ίσως και από τον προσεχή Οκτώβριο, εφόσον φυσικά τελεσφορήσουν θετικά οι προσπάθειες για αυτή την προοπτική.


- Source : http://www.philenews.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου