Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ποδοσφαιριστής βρίσκεται εδώ και 1 χρόνο στις Κυπριακές φυλακές, εκλιπαρεί για βοήθεια

Ίσως να φταίμε κι εμείς που δεν καταφέραμε να αναδείξουμε το θέμα στην ορθή του διάσταση. 

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής Ισμαΐλ Νταντζάτζι, από τη Σιέρα Λεόνε, ήρθε στην Κύπρο για να παίξει ποδόσφαιρο και βιώνει μία απίστευτη εμπειρία.


Συμπλήρωσε «ένα χρόνο και τρεις μέρες» (όπως μου έγραψε χθες στο sms) στα κρατητήρια της Κοφίνου κι αν κατάλαβα καλά «ψήνεται» η απέλασή του. Ο Ισμαΐλ είναι δέκα χρόνια στην Κύπρο, αλλά τον τελευταίο χρόνο ζει έναν πραγματικό εφιάλτη. Ούτε έκλεψε, ούτε σκότωσε, αλλά βρίσκεται στη φυλακή. 

Το «έγκλημά» του, ήταν η λήξη της άδειας παραμονής του στην Κύπρο, για την οποία -όπως συμβαίνει με όλους τους ποδοσφαιριστές στον τόπο μας- την ευθύνη έκδοσης και ανανέωσής της έχει ο σύλλογος. Αν τον έλεγαν Κολαούτι, Ντε Βινσέντι, Πλατινί ή Αϊρόσα θα υπήρχε ανθρωπιά. Ήρθε (παρέα με τον Τζούλιους Γούμπεϊ) για λογαριασμό της Σαλαμίνας κι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, το ΘΟΪ Λακατάμιας, την Αναγέννηση Δερύνειας, τον Ορφέα Λευκωσίας, τον Σπάρτακο Κιτίου, τον Κ&Ε Τραχωνίου, τον Κέδρο Αγίας Μαρίνας και το Φρέναρος.





Ο Ισμαΐλ είναι άτυχος, επίσης, επειδή δεν τον λένε Κολαούτι, Ντε Βινσέντι, Πλατινί ή Αϊρόσα. Είναι βέβαιο ότι αν κάποιος από τους προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, θα επιλυόταν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Με την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, ίσως και του Προεδρικού. Πριν από επτά μήνες περίπου και με προτροπή του παλιού συνδικαλιστή του ΠΑΣΠ, Ιάκωβου Ζαχαριάδη, το «Goal» δημοσιοποίησε το θέμα.

Ο Μιχάλης Γαβριηλίδης πήγε στην Κοφίνου και κατέγραψε την κραυγή απόγνωσης του Ισμαΐλ. Μία ιστορία που έγινε πρώτο θέμα σε πολλές ελληνικές ιστοσελίδες! Στην Κύπρο, όμως, ελάχιστοι ευαισθητοποιήθηκαν. Ένας απ' αυτούς ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης. Και μπράβο του! Μπήκε– βγήκε για να γλιτώσει από το μαρτύριο τον ποδοσφαιριστή από τη Σιέρα Λεόνε. Μπράβο και στην ΠΑΕΕΚ που αποδέχθηκε να τον εγγράψει στη δύναμή της στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Αρχικά ο ΠΑΣΠ ενημερώθηκε από το Τμήμα Μετανάστευσης ότι ο φάκελος του ποδοσφαιριστή είχε χαθεί! Κι όταν βρέθηκε τρόπος να παρακαμφθεί το εμπόδιο του χαμένου φακέλου προέκυψε άλλο ένα, πιο ψηλό. Το διαβατήριο του ποδοσφαιριστή είχε λήξει! Πώς να μην λήξει, αφού ήταν στη φυλακή, είναι άλλη ιστορία, για την οποία οι γεμάτες ευαισθησία αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν έχουν απάντηση.

Εξ ου και αποφασίστηκε να απελαθεί! Στα sms που στέλνει κατά καιρούς, με την ελπίδα ότι οι Αρχές θα ευαισθητοποιηθούν, ο Ισμαΐλ γράφει ότι στην πατρίδα του, τη Σιέρα Λεόνε, «έχουν σκοτώσει τη μητέρα και τον αδελφό μου» κι ότι αν επιστρέψει «θα είμαι το επόμενο θύμα»! Αν έχω ενημερωθεί σωστά, λίγο–πολύ τα ίδια λένε όλοι οι παράνομοι μετανάστες που δεν θέλουν να απελαθούν. Από την άλλη, μιλάμε για μία χώρα που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από εμφύλιο και -σήμερα- το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι τα 48 χρόνια, 1 στα 5 παιδιά πεθαίνει πριν φτάσει το 5ο έτος της ηλικίας του, το 68% των κατοίκων δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό και το 95% δεν έχει πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής.

Είναι βέβαιο ότι ο Ισμαΐλ Νταντζάτζι είναι στη φυλακή χωρίς να ευθύνεται ούτε για το ελάχιστο. Επιμένει ότι «οι Κύπριοι είναι καλοί άνθρωποι» και Pd. «Σας παρακαλώ βοηθήστε με και είθε να σας ευλογεί και να σας συνοδεύει ο μεγαλοδύναμος Θεός. Ελπίζω ότι ο κ. υπουργός να μάθει για το πρόβλημά μου», έγραψε μεταξύ άλλων στο χθεσινό του sms. Εν ολίγοις, κατά το «ζητείται ελπίς» του Αντώνη Σαμαράκη «ζητείται ανθρωπιά»...


- Source : http://www.tothemaonline.com

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου