Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.... ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ TO CYPRUS GAY PARADE FESTIVAL

Τη διοργάνωση φεστιβάλ, υπό τον τίτλο «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» Cyprus Pride Festival, προγραμματίζει για τον ερχόμενο Μάιο η Accept-ΛΟΑΤ (Λεσβίων, Ομοφιλοφύλων, Αμφισεξουαλικών, Τρανσέξουλ) Κύπρου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης Accept-ΛΟΑΤ. «Με μεγάλη χαρά, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου σας ενημερώνει, και επίσημα πλέον, ότι η διεξαγωγή του πρώτου Cyprus Pride Festival (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας) έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη. Είμαστε σίγουροι πως θα αγκαλιάσετε με θέρμη την προσπάθειά μας και θα τη στηρίξετε με τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή σας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.




Σημειώνεται μάλιστα από τους διοργανωτές το γεγονός ότι λίγο πριν από την επικείμενη νομιμοποίηση του Συμφώνου Συμβίωσης και την ποινικοποίηση της ομοφοβικής ρητορικής μίσους, «θεωρούμε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για την επίτευξη του μέχρι σήμερα άπιαστου ονείρου μας - τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) Κύπρου. 

Μέσω του, θα μπορέσουμε να εξωτερικεύσουμε τη θέληση των ΛΟΑΤ ατόμων να ακουστούν και να γίνουν αποδεκτά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, χωρίς να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και οι προσωπικές τους ελευθερίες με βάση τις προσωπικές αντιλήψεις ή/και τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων». 

 Σημειώνουν ακόμα ότι «η αποδοχή και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα είναι έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες και αφορούν σε ολόκληρη την κοινωνία, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εμφάνισης, σεξουαλικού προσανατολισμού. 

Αποτελούν, παράλληλα, τη βάση του αγώνα της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου πάνω στην οποία έχουμε κτίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Κατά συνέπεια, αποτελούν και τα βασικά μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε μέσω του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου (Cyprus Pride Festival)». Καλεί μάλιστα τους ενδιαφερόμενους να προτείνουν και το σύνθημα του πρώτου Cyprus Pride Festival».


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου