Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΧΕΙ 10.000 ΔΩΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ!

Ένα ξενοδοχείο τόσο τεράστιο που έχει έκταση πέντε χιλιόμετρα και μετρά 10.000 δωμάτια, που έχουν όλα θέα στη θάλασσα. 

Το παράξενο είναι πως αν και το συγκεκριμένο θέρετρο έχει πάνω από 70 χρόνια που χτίστηκε, δεν έχει πατήσει ποτέ εκεί ούτε ένας επισκέπτης.

Ο λόγος; Αυτό το θέρετρο στη θάλασσα που ονομάζεται Πρόρα χτίστηκε από τους Ναζί ανάμεσα στο 1936 και το 1939 με εντολή του Χίτλερ. Την ίδια περίοδο, ο Χίτλερ έκανε προετοιμασίες για πόλεμο, κάτι που τελικά πήρε προτεραιότητα και έτσι το τεράστιο ξενοδοχείο δεν τελείωσε ποτέ.

Το Πρόρα είναι χτισμένο σε ένα μεγάλο όρμο ανάμεσα στις περιοχές Σάσνιτζ και Μπιντζ, γνωστό ως Πρόρα Βίεκ, στο χέρσο κομμάτι (την Πρόρα) που χωρίζει τη λίμνη του Κλάινερ Τζασμούντερ Μπόντεν από τη Βαλτική Θάλασσα.


Τα κτίρια καταλαμβάνουν έκταση 5 χιλιομέτρων και απέχουν 150 μέτρα από το θάλασσα.




Στα χρόνια που το Πρόρα ήταν υπό κατασκευή, απασχολήθηκαν εκεί όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες του Ράιχ και σχεδόν 9.000 εργάτες.

Με το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1939, η κατασκευή του Πρόρα σταμάτησε και οι εργάτες μεταφέρθηκαν στα εργοστάσια όπλων.

Τα πολυάριθμα δωμάτια, το θέατρο και το σινεμά έμειναν άδεια κουφάρια και οι πισίνες και η αίθουσα εκδηλώσεων δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τους συμμάχους, πολύς κόσμος από το Αμβούργο έβρισκε καταφύγιο στα κτίρια αυτά.

Μετά τον πόλεμο, το Πρόρα χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό φυλάκιο από το στρατό της Ανατολικής Γερμανίας. Μετά την πτώση του τείχους όμως το 1990, τα κτίρια παραμένουν άδεια.

Το αχανές συγκρότημα, σχεδιασμένο για να φιλοξενεί 20.000 επισκέπτες, ήταν μέρος του ναζιστικού προγράμματος "Δύναμη μέσα από τη Χαρά"("Kraft durch Freude", KdF).

Ο στόχος ήταν να παρέχει δραστηριότητες αναψυχής στους Γερμανούς εργάτες και να μεταδώσει την ναζιστική προπαγάνδα.

Σήμερα, το συγκρότημα είναι εγκαταλελειμμένο, εκτός από ένα μικρό μουσείο και μια ντίσκο.

Οι ντόπιοι αποκαλούν το Πρόρα "ο Κολοσσός", λόγω της γιγαντιαίας κατασκευής του.

Υπάρχουν χιλιάδες άδεια δωμάτια, στα οποία έχουν αφήσει το στίγμα τους οι βάνδαλοι.

Μετά από χρόνια διαφωνιών, το σχέδιο είναι τώρα, το Πρόρα να γίνει ένα μοντέρνο θέρετρο διακοπών, με τα τέσσερα από τα πέντε οικοδομικά τετράγωνα να έχουν πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.

Έτσι υπάρχει ένα νέο όραμα για το Πρόρα. Να χτιστούν διαμερίσματα για διακοπές, με καφέ, κλαμπ, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και πισίνες, με στόχο να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες.
Η κατασκευή είναι αυστηρή και δεσποτική, χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής του Τρίτου Ράιχ. Και μόνο πλησιάζοντας κανείς στο σημείο θα πρέπει να νιώθει την καταπιεστική παρουσία του Πρόρα.


Source : http://gossiptime.gr/

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου