Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι επεμβάσεις για απώλεια βάρους ενισχύσουν την τάση για αλκοολισμό

Σοβαρό κίνδυνο να αυξήσουν σημαντικά την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουν διατρέχουν τα άτομα που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για να χάσουν βάρος, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο St Olav της Νορβηγίας κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα έπειτα από αρκετά περιστατικά, τα οποία τους οδήγησαν να ξεκινήσουν μια μεγάλη μελέτη με θέμα τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο αλκοόλ και σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις, όπως είναι η τοποθέτηση γαστρικού ιμάντα.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, η μελέτη τους θα ξεκινήσει σύντομα και κατά τη διάρκειά της θα αναλύσουν γενικότερα τις αντιδράσεις του οργανισμού σε ό,τι αφορά το ποτό και συγκεκριμένα το αν και κατά πόσο οι επεμβάσεις αυτές μεταβάλλουν τη χημεία του οργανισμού, κάνοντας το αλκοόλ πιο «δελεαστικό».

Κι αυτό γιατί τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους μαρτυρούν ότι πολλοί από εκείνους που υποβάλλονται σ' αυτές τις επεμβάσεις φεύγουν από τον έναν εθισμό, που είναι το φαγητό, και στρέφονται σε έναν άλλον, δηλαδή το αλκοόλ.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία που υπάρχουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις από την Αμερική, όπου μελέτη του 2012 αναφέρει πως αρκετοί ασθενείς δήλωσαν ότι μετά από τέτοιες επεμβάσεις στράφηκαν στο ποτό, γεγονός που αύξησε τον κίνδυνο να γίνουν αλκοολικοί.

«Η επίδραση του αλκοόλ σε μια τέτοια περίπτωση είναι ριζικά διαφορετική, καθώς η μέγιστη συγκέντρωση είναι πολύ πιο υψηλή και προκύπτει σαφώς νωρίτερα», ανέφερε ο Magnus Strommen από το Πανεπιστήμιο St Olav's.

Source : www.ikypros.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ  Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου