Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επιστήμονες ανέπτυξαν τεχνητό πνεύμονα σε συνθήκες εργαστηρίου

Νέο πνεύμονα από ανθρώπινο μόσχευμα κατάφεραν να δημιουργήσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ σε συνθήκες εργαστηρίου.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έγινε με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών χρόνιων παθήσεων των πνευμόνων, αλλά και για να μπει τέλος στις ατέλειωτες λίστες αναμονής των ασθενών που περιμένουν να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.


Η σημαντική αυτή εξέλιξη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Τέξας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τους πνεύμονες δύο εφήβων που είχαν χάσει τη ζωή τους.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αρχικά χρησιμοποίησαν ένα πνεύμονα κάθε δότη, αφαιρώντας όλα τα κύτταρα από τον έναν, ώστε να μείνει μόνο μια «βάση» ελαστίνης και κολλαγόνου. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν τα υγιή κύτταρα από τον πνεύμονα του άλλου δότη και τα τοποθέτησαν στον πρώτο, τον οποίο βύθισαν σε γυάλινο δοχείο με ειδικό διάλυμα, που περιείχε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στον πνεύμονα είχαν αναπτυχθεί νέα κύτταρα.

Οι επιστήμονες σημείωσαν αυτήν την επιτυχία υπό την καθοδήγηση του δρ Joaquin Cortiella και της δρ Joan Nichols, ενώ επανέλαβαν τη διαδικασία και στους άλλους πνεύμονες, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η μέθοδός τους είναι αποτελεσματική.



Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι σίγουροι για το αν ο νέος πνεύμονας θα λειτουργεί όπως πρέπει μετά την εισαγωγή του στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά είναι βέβαιοι ότι με τη μέθοδό τους ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη μοσχευμάτων, τα οποία στο μέλλον θα αντικαθιστούν τους κατεστραμμένους πνεύμονες.

Source : http://www.livenews.com.cy/

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου