Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Έλεγχοι για ποτά «μπόμπες» σε νυχτερινά κέντρα

Αιφνιδιαστικό έλεγχο για νοθεία αλκοολούχων ποτών ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης πραγματοποίησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε παγκύπρια βάση. 

Δείγματα από ανοικτές μπουκάλες ουίσκι και βότκα, καθώς επίσης και ξηρών καρπών που προσφέρονται σε μπολ λήφθηκαν από τους επιθεωρητές και στάληκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε μια περίπτωση μάλιστα στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας διαπιστώθηκε να προσφέρονται στους θαμώνες ποτά τα οποία διατίθενται σε συσκευασία των 5 λίτρων. Τα ποτά κατασχέθηκαν αμέσως από τους υγειονομικούς επιθεωρητές αφού ήταν άγνωστης προέλευσης και ποιότητας. Για την περίπτωση αυτή ενημερώθηκε και το Τμήμα Τελωνείων.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι αφορούσαν τη δειγματοληψία επώνυμων φιαλών για να δουν κατά πόσο το περιεχόμενο αφορά φθηνότερα ποτά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί εξαπάτηση των καταναλωτών με ποτά «μπόμπες» τότε θα ληφθούν ποινικά μέτρα εναντίον των παρανομούντων.

Οι επιθεωρητές επισκέφθηκαν τόσο μπιραρίες, όσο και μουσικοχορευτικά νυχτερινά κέντρα. Εκτός από τα ποτά, λήφθηκαν δείγματα και από τους ξηρούς καρπούς για μικροβιολογικές εξετάσεις, καθώς επίσης και για αφλατοξίνες. Και αυτό γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου πολλοί μπάρμαν τοποθετούν τους ξηρούς καρπούς σε μικρότερα μπολ με τα χέρια. Δεν αποκλείεται πάντως σε περίπτωση που διαπιστωθεί πρόβλημα να γίνει νομοθετική ρύθμιση για απαγόρευση της διάθεσής τους χύμα έτσι ώστε να δίνονται ατομικές συσκευασίες για σκοπούς δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

- Source :  http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου