Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επένδυση μαμούθ €7 δισ. από ξένους στη Γεροσκήπου

Επένδυση ύψους 7 δισ. ευρώ προτείνεται από ξένους επενδυτές για την περιοχή της Γεροσκήπου.

 Πρόκειται για επενδυτές από τη Ρωσία, την Αμερική, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι σε συνεργασία με την Εκκλησία κατέθεσαν αίτηση στις αρμόδιες Αρχές ζητώντας προκαταρκτικές απόψεις για την επένδυση, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαρίνα χωρητικότητας 500 σκαφών, Ακαδημία Τεχνών, ξενοδοχεία, υδροπάρκα, πανεπιστημιακές σχολές και mall.

O Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως η προτεινόμενη επένδυση θα καλύψει έκταση 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα αρχίζει από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, πριν το ξενοδοχείο «Φαέθων» και θα φθάνει μέχρι και το Αγρόκτημα της Γερμανίνας.

Πρόκειται για έκταση γης που ανήκει στην Εκκλησία, ενώ ένα μεγάλο τμήμα της -όπως είπε- αποτελείται από χαλίτικα τεμάχια, ενώ υπάρχουν και δυο Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες. Ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε την προτεινόμενη ανάπτυξη πολύ ενδιαφέρουσα, σημειώνοντας πως θα αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο για τη Γεροσκήπου και την Πάφο, αλλά για όλη την Κύπρο.

Πρόκειται, είπε, για ένα πρωτοποριακό έργο που παρόμοιό του δεν υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη, συνέχισε, αναμένεται να απασχολήσει σε αρχικό στάδιο 6.000 εργαζόμενους και στη συνέχεια 10.000 εργαζόμενους.

Οι εργασίες θα αρχίσουν με την εξασφάλιση των σχετικών αδειών περί τα τέλη του 2014.


- Source :  http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου