Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου πληρώθηκε όσα εδικαιούτο να λάβει

Γράπτες εξηγήσεις στη Βουλή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, για τις αποζημιώσεις που έλαβε από το δημόσιο η υπουργός Εργασίας Ζέτα (Γεωργία) Αιμιλιανίδου, ως αποτέλεσμα της παραίτησης της από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου με σκοπό την υπουργοποίηση της.

Τις εξηγήσεις ζήτησε εκ μέρους του ΑΚΕΛ η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Αιτία αποτέλεσε πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να μην πληρωθούν τις άδειες ανάπαυσης που είχαν σε πίστη τους οι τέσσερις στενοί συνεργάτες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως έγραψε ο «Φ», πρόκειται για τους ακόλουθους:

● Χρίστο Χριστοφίδη με συσσωρευμένη άδεια 35 ημέρες έναντι €13.672.
● Νίκο Μούδουρο με συσσωρευμένη άδεια 68 ημέρες έναντι €9.051.
● Τουμάζο Τσελεπή με συσσωρευμένη άδεια 68 ημέρες έναντι €15.275.
● Χριστάκη Μαραγκό με συσσωρευμένη άδεια 39 ημέρες έναντι €5.005.

Όπως αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο Χάρης Γεωργιάδης, με την ανάληψη του αξιώματός της, η κ. Αιμιλιανίδου αφυπηρέτησε υποχρεωτικά από τη δημόσια υπηρεσία και της καταβλήθηκε το αντίτιμο των 68,5 ημερών της άδειας ανάπαυσης που είχε σε πίστη της, σύμφωνα με τον Κανονισμό 8(3) των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμών.

Ο υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι οι ίδιες διευθετήσεις έγιναν και προηγουμένως για όλους τους δημόσιους υπάλληλους που υπουργοποιήθηκαν όπως Ντίνα Ακκελίδου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Σοφοκλή Αλετράρη, Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Μαρία Μαλακτού - Παμπαλή. Ανάλογη διευθέτηση έγινε και στην περίπτωση του νυν υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος παραιτήθηκε από την ΑΗΚ.

Σ' ό,τι αφορά στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία γίνεται αναφορά στην ερώτηση της κ. Χαραλαμπίδου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι αυτή αφορά στη συσσωρευμένη άδεια ανάπαυσης συνεργατών του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Απόφαση η οποία, σημειώνει, λήφθηκε υπόψη στα συμβόλαια των συνεργατών και του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Ότι δηλαδή, ουδείς θα πληρωθεί την τυχόν συσσωρευμένη άδεια ανάπαυσης που θα έχει σε πίστη του κατά την αποχώρησή του από το Προεδρικό.


-> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

- Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου