Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Αθηαινίτης πάει στο mall του Athienitis

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται η υπεραγορά Αθηαινίτη με το mall της Ανθούπολης, που ανήκει στην κατασκευαστική Athienitis και στον επενδυτή Δημήτρη Χατζηαργυρού.

Καλά ενημερωμένες πηγές του INBusinessNews αναφέρουν ότι η υπεραγορά Αθηαινίτη ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της στο εμπόριο ανοίγοντας και δεύτερη υπεραγορά στη Λευκωσία, σε μια περιοχή εκτός κέντρου πόλης και τουλάχιστον 15 χλμ μακριά από τη γνωστή υπεραγορά της στην Παλλουριώτισσα. 

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για λειτουργία μεγάλου καταστήματος, πέραν των 4 χιλιάδων τ.μ. που θα λειτουργήσει εντός του εμπορικού κέντρου, που υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2014.

Μάλιστα, το INBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι εδώ και καιρό η υπεραγορά Αθηαινίτη εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας υπεραγοράς στο άλλο άκρο της Λευκωσίας (σε σχέση με την τοποθεσία που για χρόνια λειτουργεί το επιτυχημένο κατάστημα λιανικής και χονδρικής πώλησης), ενώ πριν δύο –περίπου- χρόνια αγόρασε τεμάχιο γης πλησίον του υπό κατασκευή mall, εκεί όπου πέραν του εμπορικού κέντρου υπάρχει το κατάστημα Ellinas DIY αλλά και το ιδιωτικό σχολείο Pascal.

Πάντως, το λιανικό εμπόριο δείχνει εμφαντικά πως βρίσκεται υπό αναδιαμόρφωση, αφού μετά την κατάρρευση Ορφανίδη και Σαρρή άλλες αλυσίδες στοχεύουν στα μερίδια αγοράς τους, την ίδια ώρα που ένας άλλος αγώνας διεξάγεται στο επίπεδο των hard discounters εκεί όπου η γερμανική Lidl διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία, ενώ οι κυπριακές αλυσίδες Smart και Plus εδραιώνονται με νέα καταστήματα και μερίδια αγοράς. 

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου