Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κατάσχεση μοτοσυκλέτων για τις νέες πινακίδες

Τριάντα μοτοσυκλέτες έχει κατασχέσει η τροχαία της αστυνομίας, μέχρι το μεσημέρι στην Λεμεσό καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες για αντικατάσταση των πινακίδων.

Οι νέες διαστάσεις των πινακίδων προκαλούν τη σφοδρή αντίδραση μοτοσικλετιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι νέες μεγαλύτερες πινακίδες επηρεάζουν επικίνδυνα την αεροδυναμική του οχήματός τους. Ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Μοτοσικλετών, Ηλίας Αλεξάνδρου, δήλωσε στη εκπομπή του Sigma «Μεσημέρι και Κάτι» ότι έχουν σταλεί δύο κοινές επιστολές από τις οργανώσεις μοτοσικλετιστών στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, χωρίς να ληφθεί απάντηση.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία αντικατάστασης των παλιών πινακίδων εγγραφής με τις νέου τύπου για μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα, τρίτροχες, τετράτροχες (γουρούνες), φορτηγά και ταξί έληξε χθες και από σήμερα το πρωί η Αστυνομία άρχισε να μοιράζει εξώδικα στους παραβάτες.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι με τη νέα νομοθεσία υποβοηθείται το έργο της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την αναγνώριση μοτοσικλετών. Απαντώντας στις αντιδράσεις των μοτοσυκλετιστών ο κ. Δημητρίου, μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του Σίγμα, είπε ότι αν ένας ιδιοκτήτης μοτοσυκλέτας έχει πρόβλημα με την τοποθέτηση της πινακίδας, τότε θα πρέπει να επισκεφθεί το ΤΟΜ για να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου