Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ανόρθωση: Βελτιωμένος σε όλα ο Αλέξα

Από τα αξιοσημείωτα της φετινής Ανόρθωσης είναι η γενικότερη παρουσία του Νταν Αλέξα στα παιχνίδια ελέω και του γεγονότος πως στον αγώνα με τον Άρη θα λείψει για πρώτη φορά φέτος.

Έγραψε ήδη 990 λεπτά συμμετοχής ο Ρουμάνος που προ ενός μηνός έκλεισε τα 34 χρόνια του και ήδη πρόλαβε και σκόραρε τέσσερις φορές. Αν γίνει μια σύγκριση των φετινών με τις περσινές του επιδόσεις, δείχνει να έχει σταθεροποιήσει το παιχνίδι του και να είναι γενικώς καλύτερος προς το παρών.

Σε ότι αφορά στα γκολ αυτό είναι ξεκάθαρο αφού πέρσι δεν σκόραρε καθόλου ενώ ήδη έφτασε τα τέσσερα. Απόρροια τα γκολ του από έξυπνες προωθήσεις στην περιοχή είτε σε στημένα, όπως με Αλκή στο φάουλ του Γκαρσία ή με Κούκλια στο κόρνερ του Κάλβο, είτε ως αποτέλεσμα σωστών επιθετικών ενεργειών. Τέτοιες ήταν η κάθετη πάσα του Κάλβο με τα Κούκλια και το overlap του Άντιτς κόντρα στην Ένωση, ενώ υπάρχει και η ενέργεια του Γκαρσία με τον Απόλλωνα όπου έχασε το γκολ στο τσακ ως ένα ακόμα παράδειγμα.

Στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, μας έδειξε ικανότητες και σε άλλο ρόλο αφού κατέγραψε μια καλή σέντρα που έφερε το πρώτο γκολ του Κάλβο. Στη φάση τραβάει προς τα μέσα ο Φοφανά κι ο Ρουμάνος ανοίγεται στα άκρα και αφού παίρνει την πάσα με τη μία σεντράρει στην καρδιά της περιοχής.

Όμως υπάρχει και ένας άλλος τομέας με τη δική του σημασία που υπάρχει βελτίωση, όσοι θυμούνται τα περσινά τον αξιολογούν πολύ ψηλά και δικαίως. Είναι αυτός των κίτρινων καρτών που δέχεται. Με τη Νέα Σαλαμίνα πήρε την τέταρτη κάρτα του στα 11 ματς και χάνει το πρώτο του παιχνίδι. Πέρσι είχε φτάσει τις τέσσερις από την έβδομη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό, είχε φάει και μια τιμωρία για όσα έγιναν με την Ομόνοια και επέστρεψε στη δέκατη αγωνιστική με την ΑΕΚ. Δέχθηκε άμεσα δυο κάρτες με ΑΕΚ και ΑΕΛ και στη 13η αγωνιστική είχε ήδη χάσει ξανά ματς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Το ότι έπαιξε φουλ 90λεπτα και έβγαλε εφτά από αυτά χωρίς κάρτα είναι κι αυτό στα θετικά.

Σίγουρα ο Κόστα του βρήκε ένα διαφορετικό ρόλο δίνοντας του μέτρα στο γήπεδο και αυτό φαίνεται πως τον βοήθησε να δείξει πράγματα στο παιχνίδι του που δεν ξέραμε πως τα είχε.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου