Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκικό Barbaros: Μας δουλεύουν κι’ από πάνω: «Κατά λάθος μπήκαμε στις ελεύθερες περιοχές» – ΦΩΤΟ

- Κανένα όριο στην πρόκληση δεν έχουν οι Τούρκοι
- Έχουν δεσμεύσει την περιοχή εδώ και τρεις βδομάδες, είπε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
- Επιβεβαιώνει την πρόκληση η Αστυνομία
- Κατήγγειλε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Σ. Σοφοκλέους
- Δείτε φωτογραφίες από μάρτυρα

Αλωνίζουν λες και είναι στα αμπέλια του παππού τους οι Τούρκοι με το ερευνητικό σκάφος Barbaros. Τελείωσαν με την περιοχή Κάβο Γκρέκο και έβαλαν πλώρη την περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε τόσο κοντά στη Κύπρο που ήταν ευδιάκριτο από την παραλία. Ύστερα από τη «βόλτα» που έκανε στην περιοχή, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, κατευθύνθηκε προς τα κατεχόμενα.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και η αστυνομία η οποία όπως ενημερώνει, το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, εισήλθε κατά λάθος… στις ελεύθερες περιοχές.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται πάντως ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει εδώ και τρεις βδομάδες την περιοχή για να διεξάγουν έρευνες.

Το θέμα αφορά τη δημοκρατία, εξήγησε και το χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ συνέστησε ψυχραιμία.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε πιο κάτω έχουν ληφθεί από αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν στην περιοχή και ο οποίος τις έδωσε στην δημοσιότητα.





Τις τουρκικές παραβιάσεις καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους

Τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Σε ερώτηση προτεραιότητας που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε την Κομισιόν για την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός" από τις 22 Νοεμβρίου, ημέρα αναχώρησης του σκάφους από το Λιμάνι της Μερσίνας μέχρι σήμερα, όταν θεάθηκε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή "Κάππαρη".

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους επισημαίνει πως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στόχο έχουν να προκαλέσουν και δυναμιτίσουν το κλίμα μετά τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις που δόθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία για εντοπισμό, εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα πλαίσια άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως σκοπεύει να αντιδράσει στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες και ποια μέτρα είναι έτοιμη να λάβει για να αντιμετωπίσει αυτό το παράνομο και προκλητικό φαινόμενο.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου