Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Άνοιγμα ΔΗΣΥ προς απογοητευμένους πολίτες

Το ρόλο του στο νέο σκηνικό όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας, την παρατεινόμενη οικονομική κρίση και την έντονη απογοήτευση της κοινής γνώμης καθορίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Στην πρώτη συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του υπό τη νέα κομματική ηγεσία με τον Αβέρωφ Νεοφύτου επικεφαλής, ο ΔΗΣΥ θα καθορίσει πλαίσιο πολιτικής προκειμένου να βγει ο τόπος από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Η πολιτική του πρόταση δεν θα απευθύνεται στενά στην κομματική και ψηφοφοριακή του βάση αλλά θα απευθύνει πρόσκληση συσπείρωσης στους απογοητευμένους πολίτες προκειμένου να κάμουν πράξη την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του κυπριακού κράτους και του κυπριακού πολιτικού συστήματος.

Στην Πινδάρου πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους πολιτικούς του δικού τους χώρου και πως έχουν τη βούληση να αναδείξουν τον ΔΗΣΥ σε φορέα αλλαγής και υλοποίησης όλων εκείνων των τομών που απαιτεί σήμερα η κοινή γνώμη.

Ο συναγερμικός πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου, θα προβεί σε αποτίμηση των πρώτων έξι μηνών της προεδρίας του στον ΔΗΣΥ και θα επαναβεβαιώσει τους βασικούς πυλώνες και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία κινείται και πολιτεύεται ο Συναγερμός. Οι ραγδαίες εξελίξεις που αναμένονται στο Κυπριακό αλλά και η πορεία της οικονομίας μέσα και από τις θετικές αποτιμήσεις της Τρόικας, θα αποτελέσουν τα κυριότερα θέματα που αναμένεται να αγγίξει στην ομιλία του.

Το Ανώτατο Συμβούλιο θα συζητήσει και θα εγκρίνει πρόταση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για τη θέσπιση εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνεδρία του Ανωτάτου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ στη Λευκωσία στις 10.30 το πρωί.

* Πριν από τη συνεδρία ο ΔΗΣΥ διοργανώνει αιμοδοσία προς ενίσχυση του Κέντρου Αίματος του υπουργείου Υγείας. Η αιμοδοσία θα αρχίσει στις 10π.μ. σε ξεχωριστή αίθουσα.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου