Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ATP - Κερνάει δείπνο ο Σταν!

Στην πρώτη του συμμετοχή σε ATP World Tour Finals, ο Στάνισλας Βαβρίνκα θα συμμετάσχει στα ημιτελικά της διοργάνωσης αφού, πέρα από τη δική του πολύ δυναμική παρουσία στη φάση των ομίλων, είχε σύμμαχο τον καλύτερο τενίστα τον κόσμο, με τον Ράφαελ Ναδάλ να επιδεικνύει επαγγελματισμό και ήθος στο τελευταίο του ματς.

Aν η ζωή του Στάνισλας Βαβρίνκα εξαρτιόταν από ένα παιχνίδι τένις, ο Ράφαελ Ναδάλ θα ήταν σίγουρα η επιλογή του Ελβετού για να τον σώσει.

Μπορεί να ήταν λίγο μακάβρια η παραλλαγή αλλά κάτι τέτοιο συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο, όταν ο Ισπανός άσος, με μοναδικό κίνητρο το τεράστιο "εγώ" του, κέρδισε τον Τόμας Μπέρντιχ με 2-1 σετ, στέλνοντας στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals τον Βαβρίνκα.

Εφτά σενάρια έπαιζαν όσον αφορά την πρόκριση και την κατάταξη απ'το Group A και επιβεβαιώθηκε το μοναδικό που ήθελε τον Ελβετό να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο μετά τον Ναδάλ.

Ο Ράφα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ μετά την κατάκτηση του 1ου σετ της αναμέτρησης με τον Μπέρντιχ, εξασφάλισε και την πρωτιά, αποφεύγοντας έτσι τον Νόβακ Τζόκοβιτς στους "4".

Στη συνέχεια η απόδοση του Ναδάλ έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα ο Μπέρντιχ να ισοφαρίσει κατακτώντας το 2ο σετ με το εντυπωσιακό 6-1 και τον Βαβρίνκα να τρέμει στην ιδέα μήπως ο Ισπανός παρατήσει το ματς.

"Ο Σταν είναι καλός μου φίλος. Πριν το παιχνίδι ήρθε στα αποδυτήρια και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Του είπα ότι θα βάλω τα δυνατά μου" είπε ο Ναδάλ στη συνέντευξη Τύπου και δεν έκανε τίποτα λιγότερο από αυτό που υποσχέθηκε στον Βαβρίνκα.

Επανερχόμενος στα πολύ καλά του στο 3ο σετ, ο Ναδάλ σφράγισε το τελικό 6-4, 1-6, 6-3 επί του Μπέρντιχ και πήρε μαζί του στα ημιτελικά τον Στάνισλας Βαβρίνκα ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει με δυσκολία 6-7, 6-4, 6-2 τον Νταβίντ Φερέρ.

"Vamooooos!!! Το επόμενο δείπνο είναι κερασμένο από μένα. Good job" έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Βαβρίνκα με τη λήξη της αναμέτρησης που τον έστειλε στην 4αδα, εκεί όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς σε μια ακόμη συναρπαστική μονομαχία των δύο ανδρών.

"Έπαιξα για τον εαυτό μου και τους 200 βαθμούς ATP. Μπήκα στο court σαν να μην είχα εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση στα ημιτελικά. Ήξερα ότι μετά την κατάκτηση του 1ου σετ, είχα εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά ήταν σημαντικό να τελειώσω το ματς με τον τρόπο που το τελείωσα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι'αυτό" τόνισε ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος, μαζί με τον Νόλε, παραμένουν οι μοναδικοί αήττητοι στη διοργάνωση και αυτοί που μπορούν να διεκδικήσουν το prize money των 1.9εκ. δολαρίων που αντιστοιχεί στον αήττητο πρωταθλητή.

Ο Ναδάλ θα μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά ο οποίος θα προκύψει απ'τον σημερινό (16:00GR) μεγάλο αγώνα του Ντελ Πότρο με τον Φέντερερ.

Source : www.24tennis.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου