Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Τι επιλέγουν τα αστέρια της μουσικής και του κινηματογράφου

Bραβεία, πρεμιέρες, και εκδηλώσεις κάθε είδους στις οποίες οι σταρς ανά τον κόσμο καλούνται να εμφανιστούν και να εντυπωσιάσουν όσο περισσότερο μπορούν. Τελευταία βλέπουμε ότι έχουν μια σταθερή επιλογή. Τον οίκο Dior και τα ρούχα που σχεδιάζει ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Raf Simons. Ποιος είναι όμως ο κύριος Simons που κρατά το τιμόνι του δημοφιλούς οίκου και έχει κάνει όλο τον κόσμο να συζητά για το σχεδιαστικό του ταλέντο;

Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1968. Ο Raf Simons αρχικά έγινε γνωστός για τις εντελώς διαφορετικές επιλογές στην καριέρα του - από τον σχεδιασμό επίπλων στον κόσμο της ανδρικής μόδας. Έχοντας πάρει πτυχίο στο βιομηχανικό σχεδιασμό και στον σχεδιασμό επίπλων, ο Simons ξεκίνησε να σχεδιάζει τη δική του σειρά ρούχων το 1995 και δέκα χρόνια αργότερα, το 2005 διορίστηκε διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Jil Sander.

Τον Οκτώβριο του 2000 διορίστηκε επικεφαλής καθηγητής του τμήματος μόδας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννη, - μια θέση που κράτησε μέχρι τις Ιουνίου 2005. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε η νέα γραμμή Raf by Raf Simons και παράλληλα ξεκινά ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Jil Sander στον ανδρικό και γυναικείο τομέα. Το 2008 σχεδίασε μια ειδική συλλογή για την εταιρία Fred Perry.

Στις 9 Απριλίου 2012 o Simons αναλαμβάνει καθήκοντα νέου καλλιτεχνικού διευθυντής του οίκου Dior αντικαθιστώντας τον John Galliano, έχοντας παραιτηθεί από την Jil Sander. Θα δείξει την πρώτη του συλλογή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλής ραπτικής τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται στην Αμβέρσα.

Τα σχέδιά του ήταν μια νότα ανανέωσης για τον ιστορικό οίκο. Τα αστέρια της μουσικής και του κινηματογράφου έχουν τα ρούχα του Simons σαν την πρώτη τους επιλογή για το κόκκινο χαλί και τις επίσημες εμφανίσεις τους με πιο «πιστές» την Marion Cotillard (που έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας Lady Dior) και την Jennifer Lawrence (που έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας Miss Dior bags). Η τελευταία εκτόξευσε την δημοτικότητα του οίκου στα ύψη, όταν πηγαίνοντας να παραλάβει το Oscar της ως καλύτερη ηθοποιός για το 2013, έπεσε στα σκαλιά, φορώντας Dior…


Anna Wintour


Carey Mulligan


Charlize Theron


Emma Watson


Gwyneth Paltrow


Jennifer Aniston


Jennifer Lawrence


Jennifer Lopez


Jessica Alba


Jessica Biel


Marion Cotillard


Marisa Tomei


Nicole Kidman


Olivia Palermo


Rachel Weisz


Rooney Mara


Source : http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου