Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

AEΛ - Διαστημόπλοιο

Άμα κιόλας δεν έκανε τη «τσαγκαράδα» ο διαιτητής, το ταξίδι που ζήτησαν οι οπαδοί με προορισμό το φεγγάρι θα ήταν πολύ πιο εύκολο και χωρίς αναταράξεις. Γι’ αυτό επειδή η ΑΕΛ σ’ ένα ακόμη ντέρμπι στο Τσίρειο ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο και δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου. 

Η εμφάνιση με την Ανόρθωση ήταν μακράν η καλύτερη τη φετινής χρονιάς, δεδομένο που προκύπτει μέσα από δύο λόγους. Πρώτος και σημαντικότερος είναι η συμβολή του προπονητή. Δεύτερος είναι το ανέβασμα της ατομικής απόδοσης παικτών που θεωρούνται κλειδιά στο παιγνίδι της ομάδας.


Ο Πέτεφ
Συχνά λέμε και μάλλον ισχύει, ότι ένας προπονητής δεν μπορεί να περάσει τη φιλοσοφία του σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ομάδα πάντως φάνηκε ότι παίρνει οδηγίες να παίζει με τη μπάλα στο έδαφος και να αναπτύσσεται με ορθόδοξο τρόπο είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα. Ίσως για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα έκανε επιθέσεις από παντού, δείγμα ότι κάτι άλλαξε στο τρόπο παιγνιδιού της.


Από κει και πέρα ο Βούλγαρος τεχνικός δεν έκανε τίποτα παρά το αυτονόητο. Με βάση το ρόστερ που του έδωσε ο Βιντιγκάλ, καθιερώνει το Ντεντέ ως στόπερ, αφήνει το Σακέτι σκουπιδιάρη δίνοντας ταχύτητα και τρεξίματα στον άξονα, βάζει το Νικολάου δίπλα από το Μπεμπέ βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη του παιγνιδιού, δίνει οδηγίες στους εξτρέμ να συγκλίνουν στην περιοχή στηρίζοντας τον κεντρικό φορ, ενώ πλέον η ΑΕΛ έχει ένα επικίνδυνο επιθετικό που λέγεται Ορλάντο Σα και όχι Κάσιο. Με λίγα λόγια, ο Βούλγαρος μπορεί ακόμη να μην έβγαλε τη δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δείχνει να διαχειρίζεται το ρόστερ με τον πλέον σωστό τρόπο.


Επιπλέον, γράφαμε μόλις χθες ότι η Ανόρθωση πονά στα άκρα. Ο Σιέλης ως αριστερό μπακ αποβάλλεται, ο Αντρέας Αβραάμ ως αριστερό μπακ εκτίθεται από το Μοντέιρο στη φάση του δεύτερου γκολ ενώ ο Παβίσεβιτς που είναι δεξί μπακ βολοδέρνει μέσα στο γήπεδο πετυχαίνοντας και ένα γκολ υπέρ της ΑΕΛ. Αν μη τι άλλο, τα πιο πάνω δεδομένα αποδεικνύουν ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΛ διαβάζει τον αντίπαλο και προσπαθεί να κτυπήσει στα αδύνατα του σημεία.


Οι παίκτες…
Η διάρκεια στην απόδοση της ομάδας και των παικτών ατομικά ήταν ένας ακόμη παράγοντας που έφερε το τρίποντο. Ο Μπεμπέ, ιθύνων νους του συνόλου δεν χάθηκε όπως στο παιγνίδι με τον Ερμή αλλά είχε σταθερή απόδοση σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Νικολάου θύμισε τον αρχηγό της ΑΕΛ, χωρίς πολλά λόγια, ο Ουόν όταν είναι στο γήπεδο ακόμη και με τη ρόμπα είναι τα πράγματα διαφορετικά ο Ντεντέ είναι νέος στόπερ της ομάδας, ο Αϊρόσα κάνει ακόμη καλύτερα παιγνίδια και το από το 11-12, ο Σα είναι ο επιθετικός κορυφής που ψάχνει η ομάδα, ο Μοντέιρο δείχνει ώριμος όσο ποτέ, ο Ταρτζίνιο αν μη τι άλλο πήρε ψυχολογία ξεκινώντας ως βασικός, ο Σακέτι βοήθησε ακόμη και επιθετικά ενώ ο Καρλίτος ήταν αυτός που είναι πάντα, καταβροχθίζει τον αντίπαλο στην άμυνα ενώ δεν βοηθά στην επίθεση.


Ελπίδα για τη συνέχεια
Ακόμη πιο σημαντικό και από τη νίκη είναι το γεγονός ότι μέσα από την εμφάνιση βγήκε ελπίδα για το μέλλον. Η ομάδα υπό τη καθοδήγηση του Πέτεφ δείχνει να μπαίνει σε σωστό δρόμο. Ο Βούλγαρος δεν είναι μάγος αλλά με κάποιες κινήσεις του διόρθωσε μια κατάσταση που έμοιαζε σχεδόν τραγική.


Πλέον οι Λέοντες πάνε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο Βούλγαρος με τη νίκη του αγόρασε χρόνο για να δουλέψει κατά τη διάρκεια της διακοπής και γιατί όχι να παρουσιάσει μια ακόμη καλύτερη ομάδα.


Όσον αφορά την Ανατολική… ο κόσμος ζήτησε ταξίδι στο φεγγάρι και η ομάδα του έδωσε διαστημόπλοιο. 

Source : 24sprots.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου