Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ανοικτοί αιθέρες με Ρωσία τον χειμώνα

Πολύ καλά νέα για τον τουρισμό επεφύλαξε κατά το πέρας της η 8η Νοεμβρίου, αφού η κρίσιμη συμφωνία για ανοικτούς αιθέρες από και προς τη Ρωσία τελικώς υπογράφηκε ανοίγοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον τουρισμό της χώρας.

Η συμφωνια του Υπουργείου Συγκοινωνιών με το αντίστοιχο της Ρωσίας αφορά συγκεκριμένο αριθμό (δύο κατά πάσα πιθανότητα) τακτικών πτήσεων από και προς τη Ρωσία καθώς και απεριόριστο αριθμό ναυλωμένων πτήσεων.

Το INBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μεγάλος tour operator της Ρωσίας έχει την πρόθεση να μεταφέρει δεκάδες Ρώσους τουρίστες κατά τη χειμερινή περίοδο στην Κύπρο, κάτι που θα δώσει βαθιές ανάσες ρευστότητας τόσο στον τουριστικό κλάδο όσο και στην κυπριακή οικονομία ευρύτερα.

Η σημαντικότητα της συμφωνίας θα διαφανεί και κατά τη σύγκριση των τουριστικών αφίξεων και εσόδων Δεκεμβρίου-Μαρτίου της περιόδου 2012-13 με την επερχόμενηξ αντίστοιχη περίοδο.

Πάντως, ξενοδόχοι με τους οποίους ήδη μίλησε το INBusinessNews εξέφρασαν με ιδιαίτερα θερμό τρόπο την ικανοποίησή τους για την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. "Ήταν κάτι που ζητούσαμε εδώ και χρόνια και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Οι προσπάθειες και οι επαφές του υπουργού Συγκοινωνιών ήταν σημαντικότατες για την θετική κατάληξη των συζητήσεων" αναφέρει στέλεχος από μεγάλη αλυσίδα ξενοδόχειων της Κύπρου. 

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου