Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κόκκινη κάρτα από ΕΓ του ΔΗΚΟ σε αίτημα του Νικόλα

Εκλογές αδιάβλητες ήταν το ζητούμενο για τον Νικόλα Παπαδόπουλο που δεν πείστηκε από την απάντηση του δηκοϊκού προέδρου Μάριου Καρογιάν στο αίτημά του για μέτρα που να διασφαλίζουν δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του ΔΗΚΟ την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανήλθε στη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου ζητώντας διασφαλίσεις καθ' όλη την περίοδο μέχρι τις εκλογές όπως και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην πρόσβαση των υποψηφίων προέδρων στο μητρώο των δηκοϊκών μελών, που ουσιαστικά θα είναι ο εκλογικός κατάλογος του ΔΗΚΟ για την προεδρική αναμέτρηση, τουλάχιστον 15 μέρες πριν από τις εκλογές.

Πρόσθετα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε όπως ο κάθε υποψήφιος ορίσει έναν εκπρόσωπο ανά επαρχία, ο οποίος θα εκπροσωπεί επισήμως τον υποψήφιο, θα επικοινωνεί και θα συνεργάζεται με την οικεία εφορευτική επιτροπή, τόσο στη διάρκεια μέχρι τις εκλογές όσο και την ημέρα των εκλογών.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο βρήκε συμπαράσταση μόνο από τον βουλευτή Αντώνη Αντωνίου, την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και τον Γιώργο Λουκά, ενώ όλοι οι άλλοι έδωσαν αρνητική ψήφο.

Η επιχειρηματολογία κατά της πρότασης κινήθηκε βασικά στο γεγονός ότι το κομματικό μητρώο είχε χρησιμοποιηθεί από εξωκομματικούς παράγοντες στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα των προεδρικών κατά των κομματικών επιλογών.

Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της παροχής των ίδιων διευκολύνσεων σε όλους τους υποψηφίους από τον κομματικό μηχανισμό και στις επαφές τους με την κομματική βάση.

Για την ημέρα των εκλογών και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εισηγήθηκε:

● Συμμετοχή στα συνεργεία, εθελοντών που θα υποδείξουν / συστήσουν εκ των προτέρων και ονομαστικώς οι υποψήφιοι. Τα συνεργεία πρέπει να είναι μικτά. Τα μέλη των συνεργείων πρέπει να φέρουν συγκεκριμένο σήμα.

● Παρουσία συγκεκριμένων και προκαθορισμένων παρατηρητών, εκ μέρους των υποψηφίων (οι οποίοι θα φέρουν ειδικό σήμα), μέσα στα εκλογικά κέντρα, σε κάθε σημείο της διαδικασίας.

● Απαγόρευση εισόδου μέσα στο χώρο ψηφοφορίας σε όποιον δεν είναι ψηφοφόρος ή παρατηρητής ή μέλος συνεργείου. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι και ο εκπρόσωπος τους σε κάθε εκλογικό κέντρο. Εννοείται ότι όποιος ασκεί το εκλογικό δικαίωμά του θα πρέπει να αποχωρεί από το χώρο ψηφοφορίας.

● Έλεγχος, κλείσιμο και σφράγισμα των καλπών (με βουλοκέρι), επί τόπου, το πρωί, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, στην παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων.

● Στην παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, σφράγισμα και μέτρημα των ψηφοδελτίων (α) επί τόπου, το πρωί, πριν από την έναρξη της διαδικασίας (β) με δύο σφραγίδες. Τα ψηφοδέλτια που δεν θα χρησιμοποιηθούν να μετρηθούν αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει επαλήθευση με τον αριθμό ψηφισάντων στον εκλογικό κατάλογο και τον αριθμό των ψηφοδελτίων εντός των καλπών.

● Διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων επί τόπου, αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών, από προκαθορισμένα μικτά συνεργεία, στην παρουσία παρατηρητών των δύο υποψηφίων. Απαγόρευση εισόδου στα εκλογικά κέντρα να ισχύει και στη διάρκεια της διαλογής και καταμέτρησης.


Διλημματική προτροπή από Νικόλα
Με το δίλημμα «Ποιον εμπιστεύεσαι για πρόεδρο του ΔΗΚΟ» σε τρία καυτά ζητήματα, το Κυπριακό, την οικονομία, την αξιοπρέπεια, κορυφώνει την εκστρατεία του μεταξύ των δηκοϊκών ψηφοφόρων, το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η διαφημιστική του καμπάνια που άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες θέτει στους δηκοϊκούς ψηφοφόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου στην αναμέτρηση της 1ης Δεκεμβρίου, το ερώτημα: «Στο Κυπριακό ποιον εμπιστεύεσαι για Πρόεδρο του ΔΗΚΟ; - Νικόλας Παπαδόπουλος - Καθαρά - Υπεύθυνα».

Στο επιτελείο εκτιμούν ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην κομματική βάση και τις απαιτήσεις από ό,τι ο Μάριος Καρογιάν και το στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν είναι να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους απλούς δηκοϊκούς να πάνε στις κάλπες την 1η Δεκεμβρίου και να ασκήσουν υπέρ του υποψηφίου τους το εκλογικό τους δικαίωμα.


- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου