Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Λάρνακα: Αγώνας δρόμου για προσέλκυση τουριστών

Σε αγώνα δρόμου για προσέλκυση τουριστών τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο, για τη χειμερινή περίοδο, έχουν επιδοθεί οι αρμόδιοι φορείς της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και προς επίτευξη του στόχου προσφέρονται ειδικές τιμές για τα ξενοδοχεία αλλά και ποικιλία δωρεάν δραστηριοτήτων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, τα ξενοδοχεία στην πόλη προσφέρουν για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή από την περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2013 μέχρι την 31η Μαρτίου 2014, ειδικές τιμές για τους Κύπριους οι οποίοι λόγω και της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες για διακοπές τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό."Καλούμε λοιπόν όλους τους Κύπριους να έρθουν για διαμονή στη Λάρνακα ειδικά τη χειμερινή περίοδο, αφού η πόλη μας έχει να προσφέρει πολλά ως τουριστικός προορισμός", είπε. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο κ. Λουρουτζιάτης, όσοι επισκεφθούν και θα διαμείνουν στη Λάρνακα θα μπορούν να συμμετέχουν και στις δωρεάν δραστηριότητες με την ονομασία «Larnaka Winter Experiences, Culture-Fitness-Fun» που προσφέρονται από το Δήμο σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Εξήγησε ότι οι δραστηριότητες γίνονται με τη στήριξη του ΚΟΤ και σε συνεργασία με τους Δήμους Λάρνακας, Αθηένου και Λευκάρων, του Πάρκου Καμήλων στον Μαζωτό και των εταιρειών ΣΟΔΑΠ, ΕΤΚΟ και Φωτιάδης.Ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως καθημερινά θα προσφέρεται και διαφορετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκμάθηση ελληνικών και κυπριακών χορών, Beach Yoga, επισκέψεις στο πάρκο καμήλων στο Μαζωτό, στο Καλλινίκειο Μουσείο στην Αθηένου, στα Λεύκαρα, στον Κάτω Δρυ, στην Τόχνη και στην Σκαρίνου, όπου θα γίνονται επιδείξεις δημιουργίας ψηφιδωτών, παρασκευής ελαιολάδου, χαλουμιού και παραδοσιακών εδεσμάτων, ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού ακόμα και μαθήματα γευσιγνωσίας κρασιού.

«Ο Δήμος, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο ΚΟΤ ακόμα και τα ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τουρισμό μπορούμε για τη χειμερινή περίοδο, μη αποκλείοντας φυσικά τους Κύπριους», ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας.Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σχέδια για δημιουργία καινούργιων ξενοδοχείων στη Λάρνακα, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε πως «σίγουρα η πόλη έχει ανάγκη από περισσότερες κλίνες. Προς το σκοπό αυτό είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι αναμένεται εντός του επόμενου έτους να λειτουργήσουν 2-3 μικρές ξενοδοχειακές μονάδες». Πρόσθεσε ότι οι μονάδες αυτές «θα δώσουν ανάσα πνοής στην αυξανόμενη ζήτηση για δωμάτια στη Λάρνακα τόσο από ξένους τουρίστες όσο και από Κύπριους που θέλουν να αποδράσουν, ειδικά από τη βαβούρα της πρωτεύουσας, για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για λίγες μέρες».

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου