Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κυριάκος Κενεβέζος : «Στόχος η μετατροπή της Κύπρου σε εκπαιδευτικό κέντρο της Μεσογείου»

Με δεδομένη την τεράστια σημασία που έχει η παιδεία για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη του τόπου μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η κυβέρνηση έχουν θέσει ως πρώτιστο στόχο τη συνεχή ενίσχυση της κυπριακής Ανώτερης Εκπαίδευσης φιλοδοξώντας στη μετατροπή της Κύπρου σε τεχνολογικό και εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και διεθνώς, διαβεβαίωσε ο Υπουργός, Κυριάκος Κενεβέζος σε χαιρετισμό του στη τελετή εγκαινίων της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της αναγόρευσης του Δρ Κύπρου Νικολαϊδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κενεβέζος σημείωσε ότι με δεδομένο πάντα το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχεται από τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, προσπαθούν να προβάλλουν την κυπριακή εκπαίδευση και να δίνουν την ευκαιρία και τα κίνητρα σε φοιτητές, Κύπριους και διεθνείς να επιλέγουν τα δικά μας πανεπιστήμια για τις σπουδές τους και απεύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της κυπριακής Ανώτερης Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν ώστε όλοι οι φοιτητές να ολοκληρώσουν τα προγράμματα σπουδών τους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η Κύπρος μας.

"Η κοινωνική διάσταση της Ανώτερης Εκπαίδευσης είναι ευθύνη όλων σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το Υπουργείο Παιδείας , παρά τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης, υποστηρίζει θερμά το θεσμό της φοιτητικής χορηγίας και το θεσμό των Στοχευόμενων Μέτρων Κρατικής Φοιτητικής Πρόνοιας". Κάλεσε επίσης τα Πανεπιστήμια να αξιολογήσουν και να αναδιοργανώσουν, όπου χρειάζεται τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν με βάση τις ανάγκες της αγοράς και, κατά συνέπεια, τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων τους.

Προς το σκοπό αυτό, ανέφερε, το Υπουργείο προχωρεί στη χαρτογράφηση του εκπαιδευτικού πεδίου της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου. "Απώτερος μας σκοπός μας είναι σε συνεργασία πάντα με τα Πανεπιστήμια αλλά και με τους άλλους φορείς να εφαρμόσουμε από κοινού ένα στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών που ανταποκρίνεται και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας".

Η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αναβαθμίζει σημαντικά την προσφερόμενη Ανώτερη Εκπαίδευση από τον Ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας συγχαίροντας τον κ. Νικολαϊδη για την διάκριση που του απονέμεται. Η μικρή μας πατρίδα είναι υπερήφανη για σας και είστε ανάμεσα σε εκείνους που τιμούν την Κύπρο στο εξωτερικό και για τους οποίους υπερηφανευόμαστε, κατέληξε.

Source : www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου