Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εκτεταμένα επεισόδια στο Τσίρειο

Σοβαρά αλλά κι ευτράπελα γεγονότα, έλαβαν χώρα χθες στο Τσίρειο Στάδιο, πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα Απόλλωνα-ΑΠΟΕΛ.

Η έναρξη των επεισοδίων σήμανε, με την έφοδο 300 περίπου οπαδών της Λεμεσιανής ομάδας, να περάσουν μαζικά στο Στάδιο, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.

 Στην «επιχείρησή» τους οι οπαδοί εκσφενδόνιζαν πέτρες, ξύλα, κομμάτια γυαλιού, ακόμη και μεταλλικά καροτσάκια, με συνέπεια να τραυματίσουν δύο αστυνομικούς. Για τα συγκεκριμένα επεισόδια έχουν συλληφθεί ένας 23χρονος κι ένας 16χρονος.

Κατά την εξέλιξη του αγώνα, νεαρός από την κερκίδα του Απόλλωνα, είχε βάλει στόχο με την ...σφεντόνα του, αστυνομικούς. Από τα σκάγια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο 17χρονος νεαρός εντοπίστηκε επι τω έργω, από λοχία του ΟΠΕ που είχε «εισχωρήσει» υπό κάλυψη στην κερκίδα των φανατικών του Απόλλωνα. Με τη λήξη του αγώνα, ο λοχίας ακολούθησε διακριτικά τον νεαρό και μόλις αυτός απομακρύνθηκε από τη κερκίδα, τον συνέλαβε, κατάσχοντας και το επιθετικό του όργανο.

Σε έλεγχο εξάλλου της Αστυνομίας που έγινε στην ανατολική κερκίδα, των οπαδών του ΑΠΟΕΛ, εντοπίστηκαν 3 σακίδια που περιείχαν 22 καπνογόνα και 8 φωτοβολίδες. Τα στοιχεία που προέκυψαν, έδειχναν πως τα υλικά είχαν μεταφερθεί από 16χρονο, κάτοικο Πάφου.

Ο ίδιος δεν εντοπίστηκε την στιγμή της παραλαβής από την Αστυνομία, όμως αργότερα στην παρουσία του, όπως και του πατέρα του, έγινε έρευνα στην κατοικία του στην Πάφο. Εκεί εντοπίστηκαν 39 καπνογόνα, 28 φωτοβολίδες και 4 κροτίδες. Ο 16χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την κατοχή των απαγορευμένων κι επικίνδυνων ειδών, καθώς και για την παράνομη μεταφορά τους στο Στάδιο.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου