Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πρέμιερ Λιγκ: Τίποτα δεν τη σταματά!

Τι παραπάνω πρέπει να κάνει για να αποδείξει πως φέτος μιλάει μόνο για πρωταθλητισμό; 

Η Άρσεναλ, επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς» για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και αποσπάστηκε πλέον στο +5 από τους διώκτες της, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα; 
 
Οι «κανονιέρηδες», με γκολ των Καθόρλα (19ʼ) και Ράμσεϊ (59ʼ), επιβλήθηκαν σχετικά εύκολα των «κόκκινων», για να αποκτήσουν πλέον και μεγάλη άνεση στο ρετιρέ της Πρέμιερ Λιγκ! Δοκάρι για τη Λίβερπουλ από τον Λουίς Σουάρεςστο 74ʼ, ωστόσο, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς φάνηκε να μην μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό και απειλητικό μπροστά από την εστία του Σέζνι.

Το ματς:
Σε ένα τέτοιο ντέρμπι, κάθε ομάδα ψάχνει το… αδύναμο σημείο της αντιπάλου της. Και η Άρσεναλ, ήταν αυτή που βρήκε την «αχίλλειο πτέρνα» της Λίβερπουλ για να «χτυπήσει» και να καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το προβάδισμα. Το ντέρμπι ήταν πολύ ανοιχτό, όμως οι κούρσες του Μπακαρί Σανιά από δεξιά που ταλαιπωρούσε τον Αλί Σισοκό, έδειχναν ότι μπορούσαν να προκαλέσουν αντίκτυπο. Όπως κι έγινε στο 19ο λεπτό, με τη σέντρα του Γάλλου, την κεφαλιά του Καθόρλα στο δοκάρι και το ωραίο σουτ του Ισπανού που πήρε και το «ριμπάουντ» για το 1-0.
Η απουσία του Τζακ Γουίλσιρ από τη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ δεν φάνηκε και πολύ με τη δουλειά που έκαναν εκεί οι Αρτέτα και Ράμσει. Το κέντρο της Λίβερπουλ ήταν μεν πολυπρόσωπό, μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα όποτε έβρισκε την ευκαιρία, αλλά οι Σουάρες και Στάριτζ δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί προς την εστία του Σέζνι. Ακόμα κι όταν οι «κόκκινοι» έβγαιναν ταχύτατα στην επίθεση, η άμυνα των Λονδρέζων είχε σωστή αντίδραση, πράγμα που έκανε και τον Πολωνό πορτιέρο των «κανονιέρηδων» να μην αγχώνεται.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πιάστηκαν… στον ύπνο, αλλά ευτυχώς γιʼ αυτούς, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η είσοδος του Φελίπε Κουτίνιο στο παιχνίδι φάνηκε να κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που ορισμένες κάθετες πάσες προς τους Σουάρες και Στάριτζ, προσπάθησε να βρει μια γρήγορη απάντηση. Ο Χέντερσον στο 50ο λεπτό από το δεύτερο δοκάρι δεν έκανε καλό σουτ και η Άρσεναλ, απάντησε με χαμένο τετ-α-τετ! Ο Ζιρού, «τσίμπησε» τη μπάλα σε πολύ ριψοκίνδυνο γύρισμα του Τουρέ στην άμυνα, αλλά πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση στο 55ο λεπτό. Αφού δεν το έβαλε ο Ζιρού, θα το έβαζε ο έτερος εξαιρετικός φέτος, Ράμσεϊ!

Ο Ουαλός μέσος, με καταπληκτικό δεξί σουτ στο 59ʼ νίκησε τον Μινιολέ, έγραψε το 2-0 και αυτό το γκολ, φάνηκε αρχικά πως επηρέασε την ψυχολογία των παικτών του Ρότζερς. Αφού ξεπέρασε το σοκ, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βγήκε ξανά μπροστά στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Ο Λουίς Σουάρες είχε δοκάρι σε σουτ με το εξωτερικό φάλτσο από πολύ πλάγια θέση στο 74ʼ, στο 87ο λεπτό επέλεξε να κάνει μόνος την προσπάθεια και όχι να τροφοδοτήσει τον Στάριτζ που φαινόταν ότι έχει… σίγουρο το γκολ και το 2-0 για την Άρσεναλ παρέμεινε μέχρι το τέλος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Γκιμπς (78ʼ Βερμάελεν), Αρτέτα, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Ροσίτσκι (72ʼ Μονρεάλ), Ράμσεϊ, Ζιρού, Εζίλ, Καθόρλα (84ʼ Τζένκινσον)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (68ʼ Μόουζες), Σισοκό (45ʼ Κουτίνιο), Σακό, Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Σουάρες, Στάριτζ, Λούκας

Source: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου