Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Παραλίγο να τον δαγκώσει –Δείτε τη φωτογραφία με τη δηλητηριώδης φίνα που σκότωσε κυνηγός στα Λεύκαρα

Είχε πραγματικά άγιο κυνηγός, στην περιοχή των Λευκάρων, όταν εμφανίστηκε μπροστά στα πόδια του μια δηλητηριώδης φίνα, το ποιο επικίνδυνο φίδι από την κατηγορία των δηλητηριωδών ερπετών, που έχουμε στην Κύπρο.

Ευτυχώς ο κυνηγός ενήργησε αστραπιαία και προτού προλάβει να δεχθεί το, πολλές φορές μοιραίο χτύπημα της φίνας, κατάφερε να της πολτοποιήσει το κεφάλι με το κυνηγετικό του όπλο.



Το δηλητήριο της φίνας θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και δρα άμεσα, επιφέροντας εκτός από το θάνατο, αλλεργικό σοκ, επηρεάζοντας όλα τα ζωτικά όργανα του θύματος, σε βαθμό που να προκληθεί νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, καθώς και γάγγραινα στο ανθρώπινο μέλος που «κτυπήθηκε» από το δηλητήριο.

Αν και πολλοί κυνηγοί, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ερπετό ευδοκιμεί στην ύπαιθρο, προμηθεύονται κατά τις εξορμήσεις τους, αντιοφικό ορό, εντούτοις οι γιατροί προειδοποιούν ότι πολλές φορές η χορήγηση του, χωρίς την παρουσία ειδικού, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλώντας αλλεργικό σοκ στο θύμα, ίσως και θάνατο.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος ορός, διατηρείται μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες και δεν είναι αποτελεσματικός, όταν βρίσκεται εκτός ψυγείου.

- Source : http://www.tothemaonline.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου