Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ATP - Ικανοποίηση και ανυπομονησία

Ικανοποιημένος απ'τη συνολική του παρουσία φεύγει απ'το Παρίσι ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος που θα συναντήσει ξανά τον Νόβακ Τζόκοβιτς μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, στην προγραμματισμένη για την Τρίτη αναμέτρηση των δύο ανδρών, στη δεύτερη ημέρα του ATP World Tour Finals.

Χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου έναν χρόνο για να δούμε αντιμέτωπους ξανά τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ.

Οι δύο σπουδαίοι τενίστες, μετά την ημιτελική τους μονομαχία το Σάββατο στο Παρίσι, θα συναντηθούν και πάλι μέσα σε διάστημα λίγων ωρών αφού θα διασταυρώσουν τις ρακέτες τους το βράδυ της Τρίτης (22:00GR), στην πρεμιέρα τους στο δεύτερο γκρουπ του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο.

Ο Νόλε, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη επί του G.O.A.T με 4-6, 6-3, 6-2 στον πρώτο ημιτελικό του Paris Masters, όμως ο Φέντερερ θα έχει πολύ γρήγορα την ευκαιρία να απαντήσει στη μεταξύ τους συνάντηση στην Ο2 Arena.

Για την ασυνήθιστη αυτή συγκυρία, ο Φέντερερ είπε: "Είναι σίγουρα ασυνήθιστο να παίζεις back-to-back παιχνίδια κόντρα στο Νόβακ. Πάντα είμαι ενθουσιασμένος γι'αυτές τις προκλήσεις".

Ο 32χρονος Ελβετός, Νο6 στον κόσμο, ήταν εντυπωσιακός για ενάμιση σετ, όμως η απόδοσή του ήταν διαρκώς πτωτική κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να αντεπιτεθεί και τελικά να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή.

Παρά την ήττα, ο Φέντερερ φεύγει με θετικά συναισθήματα απ'το Παρίσι και το ζητούμενο είναι να ξεκουραστεί προκειμένου να παρουσιαστεί καθόλα έτοιμος από την πρώτη κιόλας ημέρα των αγώνων στο Λονδίνο.

"Είχα δύο καλές εβδομάδες. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ξεκουραστώ και ενδεχομένως να εκμεταλλευτώ την επιπλέον ημέρα που έχω σε σχέση με τον Νόβακ, κάτι που μπορεί να μου δώσει πλεονέκτημα. Όμως, αμφιβάλω γι'αυτό γιατί ο Νόβακ δεν έπαιξε στη Βασιλεία οπότε είναι φρέσκος. Οπότε, για μένα είναι σημαντικώ να ξεκουραστώ τώρα, να κοιμηθώ αρκετά και να κάνω αυτό που πρέπει πριν το παιχνίδι μας την Τρίτη" τόνισε χαρακτηριστικά ο κάτοχος έξι τίτλων στο ATP World Tour Finals.

Πέρα απ'τον Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ έχει στον όμιλό του και τους Ντελ Πότρο και Γκασκέ.

Μάλιστα, με τον Αργεντινό θα συναντηθούν για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 10 ημέρών, μετά την ήττα του στον τελικό της Βασιλείας και τη μεγάλη νίκη που σημείωσε την Παρασκευή για τα προημιτελικά του Paris Masters.

"Με τον Ντελ Πότρο, κάποιες φορές κερδίζω, κάποιες χάνω. Ο Τζόκοβιτς με κέρδισε και μετά από τρεις ημέρες έχω την ευκαιρία να παίξω και πάλι μαζί του. Όμως, είναι διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικό γήπεδο, διαφορετικό μέρος. Η αλλαγή είναι πολύ γρήγορη. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση, όμως δεν είναι εύκολη" τόνισε ο περσινός φιναλίστ του Λονδίνου.

Source : http://tennis24.gr






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου